Blogger Meta Tag ve Title Ayarları Nasıl Yapılır?

Blogger her ne kadar wordpress kadar olmasa da oldukça popüler bir sistemdir. Diğer sistemlerde olduğu gibi bu sistemi kullanarak kurulan sitelerin olmazsa olmazlarından biri de hiç şüphesiz blogger title ve meta tag ayarlarıdır. Bu ayarlar siz sitenizi kurduğunuzda hazır olarak gelmemektedir. Dolayısıyla bu ayarları bir şekilde yapmak gerekir ve seo açısından oldukça da önemlidir. Blog Hocası sitesi olarak konunun önemi dolayısıyla bu yazımda blogger meta tag ve blogger title ayarlarını anlatacağım.

blogger title ayarları

BLOGSPOT BAŞLIK AYARLARI

Eğer ben blogger seviyorum ve blogger kullanarak bir site kurduysanız ilk önce blog başlığınız daha sonra da yazı başlığınız görünecektir. Yani Blog ismi : Yazının başlığı şeklinde bir görünüm olacaktır. Bu bence can sıkıcı bir durumdur çünkü arama motorlarında index alan sayfalarınızın kötü görünmesine ve ziyaretçilerinizin kaçmasına neden olacaktır. Dikkat çeken başlık ise Yazının Başlığı : Blog başlığı şeklinde olandır.

Anlattığım gibi yapmanız için yapmanız gerek birkaç adımlık basit işlem vardır. Bunları yaptıktan sonra tam da istediğiniz gibi blogger meta tag ve title ayarlarını yapmış olacaksınız. Sizleri çok fazla sıkmadan anlatıma geçeyim.

İlk iş olarak blogger paneline giriş yapıyorsunuz. Panele giriş yaptıktan sonra Tema – Özelleştir – HTML’yi düzenle tıklıyorsunuz ve (Ctrl+F Yardımı ile)aşağıdaki kodu buluyorsunuz.

<title><data:blog.pageTitle/></title>

Bulduğunuz kodu aşağıdaki kod ile değiştiriyorsunuz.

<b:if cond=’data:blog.pageType == “index”‘>

<title><data:blog.title/></title>

<b:else/>

<title><data:blog.pageName/> – <data:blog.title/></title></b:if>

Kod değişimini de yaptıktan sonra kaydet diyorsunuz ve işlem bitiyor. Anlattığım gibi her şeyi doğru yaptıysanız artık aramalarda yazılarınızın başlığı – Blog ismi şeklinde görünecektir ve emin olun ki bu durum sizi de mutlu edecektir.

BLOGGER META AYARLARI

Başlık ayarlarını yukarıda anlattım ve şimdi önemli bir diğer noktaya gelelim. Blogger meta ayarları da en az blogger başlık ayarları kadar önemlidir. Özellikle seo açasından çok çok önemli bir adımdır zira arama motorlarının sitenizin ne hakkında olduğunu bilmesi sitenizin yukarılara çok daha kolay çıkmasını sağlayacaktır. Bu ayarları yapmak da oldukça basit birkaç adımlık işlem vardır.

Yukarıda anlattığım gibi blogger panelinden tema – özelleştir – HTML’yi düzenle kısmına tıklıyorsunuz ve (Ctrl+F Yardımı ile)aşağıdaki kodu buluyorsunuz.

<b:include data=’blog’ name=’all-head-content’/>

Sonraki satıra aşağıdaki kodu yapıştırıyorsunuz.

<meta content=’BLOGUNUZUN KISA AÇIKLAMASI‘ name=’description’/>

<meta content=’BLOGUNUZUN ANAHTAR KELİMELERİ‘ name=’keywords’/>

<meta content=’BLOG YAZARININ ADI‘ name=’author’/>

Yukarıda verdiğim kodun içerisindeki ilgili yerleri kendinize göre düzenledikten sonra şablonu kaydet diyorsunuz ve işlemi bitiriyorsunuz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim