Dropshipping Nedir? Dropshipping Nasıl Yapılır?


Günde sadece birkaç saat çalışarak gelir elde etmek mümkün hem de çok az bir sermaye ile bunu yapmak mümkün. Çin'den aldığınız ürünleri Amerika gibi ülkelere satmak ister misiniz? Bu sayede gelir elde etmeyi hiç düşündünüz mü? Hayatımıza yeni yeni giren veya bizim yeni öğrendiğimiz bir yöntem hakkında bahsetmek istiyorum. Bu yöntem Dropshiping. Peki nedir bu Dropshiping? Müşteri ile satıcı arasında ki köprüyü oluşturan ve bundan gelir elde etme yoluna Dropshiping denir. Yani stok tutmak yerine, gelen siparişleri tedarikçi firmaya yönlendirerek, ürünleri tedarikçinin deposundan müşteriye ulaşması üzerine kurulu bir iş modelidir. Bu işe atılmak isteyen veya bu işi hali hazırda yapan birçok kişi mevcut peki Dropshiping yaparken ne gibi ürünler tercih edilmeli?


Bilindiği gibi Dropshiping yaparken ürünlerin kargo süresi normal şartlardan daha uzun sürmektedir. Bu yüzden Dropshiping yaparken ürünlerin günlük yaşamda sık kullanılan değil daha çok keyfe keder ürünler tercih etmelisiniz. İnsanların kargo süresini dert etmeyeceği ürünleri seçerseniz sizler daha fazla satış yaparsınız. Örnek olarak Cüzdan ve el yapımı bebek olabilir.


Bu yazımda Dropshiping için küçük tavsiyeler vereceğim. Dropshiping yaparken genellikle Çinden alınan ürün diğer ülkelerde ve genellikle Amerika da satılmaktadır. Dropshiping için bir ürün belirleyelim bu ürün hem acil ihtiyaçlarda sipariş verilmeyecek hem de fiyat bakımından bize kar sağlayabilecek bir potansiyele sahip olmalıdır. Dropshiping yaparken bize yardımcı olacak platformlar bulunmaktadır. Bunların başında Shopify bulunmaktadır. Böyle platformda tabii ki de aylık ücret ödemek gerekmektedir. Bu yüzden ürün maliyetini ve ücretlendirmesini yaparken bunu düşünmek gerek.


Peki satış yapmak için nasıl trafik çekmelisiniz? Genellikle bu işi yapan kişiler facebook ve instagram reklamlarını kullanmaktadır. İlk başta reklamlarınızı hangi kitlenin daha fazla geldiğini öğrenmek için ilk reklamınızın bütçesini ve yaş aralığını yüksek tutmak gerek. Bir hafta sonra reklamınızı ilgili yaş aralıklarına göre ayarlamak gerek bu daha fazla satış yapmanızı sağlar.


Dropshiping yaparken ne kadar bütçeye gerek var? Dropshiping yaparken genellikle pek bir sermaye gerekmediği düşünülmektedir. Fakat reklam giderleri ve aylık mağaza ücretleri gibi giderler size az da olsa sermaye gerektirmektedir.

Kaynak: ahmetcetintas.com

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim