Goldman Sachs, yatırımcıların yeni türevlerle Bitcoin fiyatına göre işlem yapmasına izin veriyor

Goldman Sachs, yatırımcıların yeni türevlerle Bitcoin fiyatına göre işlem yapmasına izin veriyor



goldman sachsdan bitcoin işlemlerine izin geldi


ABD'nin çokuluslu en büyük bankalarından birisi olan Goldman Sachs'dan Bitcoin atağı geldi. Goldman Sachs, Bloomberg'e göre müşterilerine bitcoin fiyatına bağlı türev ürünler sunmak için harekete geçti .

Söz konusu türevler, belirli bir tarihte spot fiyat ile sözleşmeli fiyat arasındaki farkı kapatmayı kabul eden iki taraf arasındaki sözleşmeler olan devredilemez vadeli işlemlerdir. Temelde, bu NDF'ler Goldman müşterilerinin bitcoin fiyatı hakkında spekülasyon yapmasına izin veriyor.

Kontratlar nakit olarak ödüyor ve Goldman tarafında, firma "CME Group Inc. üzerindeki blok alım satımlarda Bitcoin vadeli işlemlerini alım satım ortağı olarak Cumberland DRW'yi kullanarak satın alarak dijital para biriminin oynaklığından kendini koruyor".

Rapora göre, Goldman geçen ay sessizce bu türevleri müşterilerine sunmaya başladı. 2018'de New York Times , Goldman'ın Bitcoin'e bağlı teslim edilemeyen iletiler oluşturmayı planladığını bildirdi .

Mart ayı sonlarında Wall Street megabank'ın varlık yönetimi müşterilerine Bitcoin merkezli yatırım araçları sunmaya çalıştığı yönündeki raporlar göz önüne alındığında, Goldman'ın bu yönde hareket etmesi şaşırtıcı değil .




UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim