Instagram hikayelere bağlantı nasıl eklenir?

Instagram hikayelere bağlantı nasıl eklenir?
Instagram hikayelere bağlantı nasıl eklenir?  
Dünyada popüler uygulamalardan biri haline gelen instagram, kullanıcılarına birçok özellik sunmasıyla biliniyor. Bunlardan bir tanesi de hikâye ekleme özelliğidir. Kullanıcılar yaşadıklarını takipçileriyle paylaşırken akış gönderisinde olmasını istemediği fotoğraflarını, yazılarını ve durumlarını hikâye vasıtasıyla paylaşabilme imkanı bulabiliyor. 

Hikâye paneli de kullanıcılarına sunduğu birçok imkan bulunuyor. Hikâye paneli; konum, bir kullanıcı etiketleme, konularla ilgili hastag ekleyebilme, konuyla ve durumla ilgili müzik ekleyebilme, bağlantı adresi ekleyebilme gibi birçok hizmeti içinde barındırıyor. Bunlardan bağlantı adresinin nasıl ekleneceği yazımızın konusunu oluşturuyor. Nasıl ekleneceğine geçmeden önce bağlantı adresi eklemenin ne demek olduğunu açıklamak gerekiyor.

Bağlantı Adresi Eklemek Nedir?

Bağlantı adresi, sevdiğimiz bir yazının, ürünün, müziğin vb. nasıl diğer insanlar tarafından ulaşılabileceğini gösteren linklerdir. Instagramda daha çok fenomen, bloggerların ve girişimcilerin de tanıttığı ürünleri, kullandıkları uygulamaların ya da okudukları dergilerin linklerini hikâyede bıraktıklarını görürüz.   

Tanınmasalar da kullanıcıların böyle durumları paylaşmak istedikleri görünüyor. Hikâyelerin birçok özelliğini kullanan kullanıcılar genellikle bağlantı ekleme konusunda zorluk yaşıyor.

Bağlantı Simgesi Nasıldır?

Birbirine girmiş iki zincir halkası şeklindedir.

Bağlantı Simgesi Nasıl Kullanılır?

İlk olarak hikâyenize eklemek istediğiniz müzik, yazı gibi durumun linkini (bağlantı adresini) kopyalamanız gerekiyor. Sonrasında instagram hesabınıza giriş yapıp hikâye paneline girmelisiniz. Panelin üst kısmına bakıldığında sol üstten sırasıyla çarpı, yuvarlak gülen yüzlü etiket (efektler), ataç/bağıntı simgesi, indir simgesi, gülen yüz şeklinde kare etiket, boya/kalem simgesi ve Aa (yazı stili) simgeleri bulunuyor. 

Bu simgelerden ataç simgesine basmalısınız. Bu sırada URL yazmanız için bir sekme karşınıza çıkıyor. Kopyaladığınız linki buraya yapıştırıyorsunuz. Bağlantı eklemiş oluyorsunuz. Takipçileriniz hikâyenizi yukarı kaydırarak sizin yönlendirmek istediğiniz sayfaya geçmiş oluyor. Yalnız Bağlantı ekleyebilmenin de bazı şartları bulunuyor. Bu şartlara da değinmemiz gerekiyor.

Bağlantı Ekleme Şartları Nelerdir?  

Hikâyenizde bağlantı eklemenizin iki şartı bulunuyor. Bunlardan ilki işletme hesabına sahip olmanız. Eğer hesabınız işletme hesabı değilse ayarlar kısmından işletme hesabına geçebilirsiniz. İkinci şat ise 10.000 instagram takipçisine sahip olmanız. İki şartı da sağlamadıkça bağlantı eklemeniz mümkün değildir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim