Kod Yazarak Para Kazanmak 2021

 

Kod Yazarak Para Kazanmak
Bilgisayarla çalışmayı ve öğrenmeyi seven biriyseniz kod yazarak para kazanmak sizin için internetten para kazanma yollarını listenizde olmalıdır.

 

Kodlama dili bilen sayısının oldukça fazla olduğu dönemde kod yazarak para kazanmak her kod yazarının hayalidir. 

 

 

Kod Yazarak Para Kazanmak

 

Kod yazarak para kazanma yollarını tek bir makale içerisinde detaylıca inceleyecek ve adım adım kod yazarak para kazanma yöntemlerine ve izlenecek yollara göz atacağım.

 

Kod yazarak para kazanmaya başlamadan önce program dili nedir sorusuna yanıt vermek doğru olacaktır. Bilgisayar, cep telefonu, tabletler ve bu cihazların içerisinde bulunan uygulamaların çalışmalarını sağlayan teknoloji altında yatan kodlamalardır. Uygulamanın nasıl çalışacağı, arayüzünün nasıl olacağı, hangi işlemleri yapacağı yada bize nasıl tepki vereceği gibi tüm bilgiler gizlenmiş kodlar içerisinde yer almaktadır. 

 

Her cihaz yada uygulama için farklı kodlama dilleri yada birkaç dil birden kullanmak mümkündür.  

 

Kod yazarak para kazanmak için kodlama dillerinden birisine veya birkaçına hakim olmak gerekmektedir. Kodlama dili biliyor fakat nasıl para kazanacağınızı bilmiyorsanız, bilginizin paraya dönüşümü için gerekli maddeleri de sizin için paylaşacağım. 

 

En çok bilinen ve kullanılan bazı programlama dilleri şöyledir;

 

Web Programlama Dilleri

 

Php, Asp, HTML, CSS, Java ve Js gibi programlama dilleri web sitelerinin oluşturulmasında en sık kullanılan web programlama dilleridir.

 

 

Masaüstü Programlama Dilleri

 

C, C++, Java, C# ve Python gibi daha sayılabilecek onlarca programlama dili ise masaüstü programlama dillerine örnek verilebilecektir. 

 

 

Programlama Nasıl Öğrenilir?

 

Kod yazarak para kazanmak için öncelikle zorlu ve yorucu sürece adım atmaya karar vermek gerekmektedir. Kodlama dili öğrenmek aslında çok zor olmamakla birlikte uygulamada yapılan minik hataların çözüme kavuşturulmasının zor olması sürecin sancılı geçmesine sebep olabilmektedir. Örneğin, bir " işaretinin eksik olması tüm kodların çalışmasını engelleyecek ve saatlerce ilgili kodu bulmak için uğraşabileceksiniz. 

 

Programlama dili öğrenmek için youtube ve udemy gibi platformlar en büyük yardımcınız olacaktır. Temel konularda edindiğiniz bilgileri projeler oluşturarak uygulamaya başladığınızda hem ezber düzeyiniz artacak hem de hatalar yaparak doğrulara ulaşacaksınız. 

 

 

Yukarıda listede yer alan programlama dillerinden birisine veya birkaçına hakim olan kişiler kendi uygulamalarını yaparak para kazanabileceği gibi şirketlerde de çalışabileceklerdir. 

 

Kod yazarak para kazanmak için tüm kodlama dillerini bilmeniz gerekmeyecektir. En çok bilinen ve projenize uygun kodlama dilini öğrenmeniz yeterli olacaktır. 

 

 

Kod Yazarak Para Yazanma Yolları

 

Kod yazarak para kazanmak için birden çok yol ve yöntem bulunmaktadır. 

 

Freelancer

 

Türkiye'de daha popüler olmasa da freelancer olarak yabancı platformlarda ( UpWord, LiveEdu ) bilginizi paraya dönüştürebilirsiniz. Türkiye'de ise Armut gibi uygulamalar üzerinden iş arayışında bulunabilirsiniz. 

 

 

Öğretici Olun

 

Uzmanı olduğunuz kodlama dili ile ilgili bireysel yada gruplara öğretmen olmak bilginizi paraya dönüştürmenin en kestirme yolu olacaktır. Instagram veya Facebook üzerinden duyuru yaparak Zoom gibi uygulamalar üzerinden eğitim vererek kendi kitleniz üzerinden öğretmen olabileceğiniz gibi Udemy Akademi uygulamalarını kullanarak daha geniş kitlelere daha profesyonel olarak hizmet verebilirsiniz.

 

 

Neye İhtiyaç Var?

 

Kod yazarak para kazanmak için insanların neye ihtiyaç duyduklarını analiz edebilirseniz başarıyı elde edebilirsiniz. Örneğin, hangi süpermarket hangi ürünü daha uygun fiyata satıyor gibi bir uygulama tasarruf yapmayı planlayan insanların dikkatini çekecek ve uygulamanızı tercih edeceklerdir. 

 

İnsanların ihtiyaçlarını analiz ederek öğrendiğinizde başarı kendiliğinden gelecektir.  

 

Kod yazarak para kazanmak geleceğin teknolojisinde en kazançlı mesleklerden olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim