OneDrive Kapatma / Silme / Kaldırma Windows 10

OneDrive Kapatma / Silme / Kaldırma Windows 10

OneDrive kapatma Windows 10 işlemi için uygulama içerisinden bazı ayarlar yapmanız gerekir. OneDrive'ı tamamen kaldırmak için farklı bir metot izlemeniz gerekir. Hem geçici hem kalıcı kapatma ve tamamen kaldırma işlemi için yöntemler paylaştık.



İlginizi Çekebilir: Windows 10 Bulanık Yazı



OneDrive Nedir?

Microsoft'un bulut depolama olarak son kullanıcıya sunduğu bir hizmettir. Kullanıcılar kayıtlı e-postalarıyla OneDrive'a giriş yaptıktan sonra dosya yükleme ve indirme gibi işlemleri gerçekleştirebilirler.


Neden OneDrive’ı Kapatmalıyım veya Kaldırmalıyım?

OneDrive kapatma veya kaldırma işlemi bilgisayar performansına katkı sağlamaktadır. Özellikle eski sayılabilecek bilgisayarlar için OneDrive gibi yazılımların tamamının kaldırılması %15-50 civarında hız artışına sebep olabiliyor. Windows 10 cihazınızı kullandığınız süre boyunca OneDrive yazılımı arka planda çalışır. Eğer senkronizasyon ayarlarını düzeltmediyseniz devamlı senkronizasyon yaparak aynı zamanda internet hızınızı da yavaşlatabilir. OneDrive'ı tek başına kaldırdığınızda büyük oranda performans artışı beklememelisiniz. OneDrive'ı diğer arka planda çalışan yazılımlarla beraber kaldırırsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.


OneDrive Kapatma Windows 10 (Geçici/Kalıcı)

OneDrive'ı yeniden kullanabilme ihtimalinize karşın bir süreliğine kapatmayı düşünebilirsiniz. Önünüzde iki seçenek bulunuyor. Birisi maks. 24 saatlik geçici kapatma. Diğeri ise Bilgisayar & OneDrive bağlantısını kopararak tamamen durdurma/kapatma. Bağlantıyı kapattıktan sonra OneDrive artık otomatik eşitleme yapmaz veya herhangi bir şekilde arka planda çalışmaz. Kalıcı olarak OneDrive'ı kapatırsanız, yeniden kullanmak istediğinizde oturum açmak ve bazı kurulum ayarları yapmak durumunda kalırsınız.

Ben bu iki seçeneği de istemiyorum, OneDrive bilgisayarımdan tamamen kaldırılsın derseniz, "OneDrive Silme / Kaldırma Windows 10" başlığı altındaki çözümü uygulayın.


OneDrive'ı geçici olarak kapatmak için aşağıda sıralanan adımları uygulayabilirsiniz;

OneDrive Kapatma / Silme / Kaldırma Windows 10

  • İlk olarak eşitlemeyi durdurmak için "Yardım & Ayarlar" butonuna tıklayın. Ardından "Eşitlemeyi duraklat > 24 saat" seçeneğine tıklayın. 
  • Daha sonra "Yardım & Ayarlar" butonuna tıklayın ve "OneDrive'ı Kapat" seçeneğine tıklayın.


OneDrive kapatma Windows 10 (OneDrive devre dışı bırakma) işlemi için aşağıdakileri uygulayın;


  • "Yardım & Ayarlar" butonuna tıklayın ve ardından "Ayarlar" seçeneğine tıklayın.


OneDrive Kapatma / Silme / Kaldırma Windows 10

  • Açılan ayarlar penceresinden "Ayarlar" sekmesinde, "Genel" başlığı altındaki "Windows'da oturum açtığımda OneDrive'ı otomatik olarak başlat" seçeneğini pasif konuma getirin.


OneDrive Kapatma / Silme / Kaldırma Windows 10

  • Daha sonra "Hesap" sekmesine tıklayın ve "OneDrive (e-posta adresiniz)" başlığı altındaki "Bu PC'nin bağlantısını kaldır" butonuna tıklayın.
  • Gelen uyarıdan "Hesabın bağlantısını kaldır" butonuna tıklayın.
  • Daha sonra "Yardım & Ayarlar" butonuna tıklayıp "OneDrive'ı Kapat" seçeneğine tıklayın.



OneDrive Silme / Kaldırma Windows 10

OneDrive'ı Windows 10'da kaldırmak son derece basit. Windows 10'un ilk sürümlerinde OneDrive'ı kaldırma konusunda sıkıntı çekilmiş olabilir. Artık normal bir uygulama kaldırır gibi OneDrive'ı kaldırabilirsiniz.

Windows 10 OneDrive kaldırma işlemi;

OneDrive Kapatma / Silme / Kaldırma Windows 10

  • "Başlat" butonuna tıkladıktan sonra "Ayarlar" butonuna tıklayın.
  • Ardından "Uygulamalar ve özellikler" sekmesine geçiş yapın.
  • "Uygulamalar ve özellikler" başlığı altında listelenen uygulamalar arasından OneDrive'ı bulun ve tek tıklayın.
  • Daha sonra "Kaldır" butonuna tıklayarak OneDrive kaldırma işlemini tamamlayın.






OneDrive kapatma Windows 10 işlemi ve kaldırma işlemini aktardık. Uygulama esnasında herhangi bir problem yaşadıysanız yorumlar kısmından sorununuzu belirtmekten çekinmeyin.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim