Windows 10 İnternete Bağlanmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Windows 10 İnternete Bağlanmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?


Windows 10 internete bağlanmıyor diyen kişiler için bu makalede birçok çözüm listelenmiştir. İnternet sorununa dair sıralanan bu çözümleri sırasıyla uygulayın. İnternet, ethernet ve Wi-Fi sorunları farklı sebeplerden kaynaklanabileceği için hiçbir yöntemi küçük görmeden deneyin.

İnsanların günümüzde internete olan ihtiyacı, bir arabaya olan ihtiyacı ile hemen hemen aynı seviyededir. İhtiyaç önemli olduğundan, internet bağlantısında yaşanan sıkıntılar strese girmemize sebep olabiliyor. Sadece stres değil, aynı zamanda maddi kayıplara da sebep olabilir. Özellikle işini internetten yürütenler için maddi kayıp riski daha fazladır. Yetiştirilmesi gereken bir işi zamanında müşteriye teslim edememek birçok probleme neden olabilir. Bundan ötürü insanlar internet ile alakalı hiçbir sorun yaşamak istemezler.


İlginizi Çekebilir: Windows 10 Bulanık Yazı Sorunu




Windows 10 İnternete Bağlanmıyor Sorunu ve Yöntemler

İnternet bağlantı sorunları sadece kullanıcıdan kaynaklanmaz. Bazen hiçbir şey yapmadan beklemeniz gerekir. Çünkü sorunun kaynağı internet servis sağlayıcısı olabilir. Sorunun kaynağının tespiti ve çözümü için Windows 10 internete bağlanmıyor diyenler aşağıda listelenen yöntemleri hemen deneyebilirler.


Ağ Bağlantısını Sıfırlayın

Windows 10 İnternete Bağlanmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Ağ bağlantısını sıfırlayarak bağlantı sorunları ortadan kalkabilmektedir. Çok basit bir işlem olduğundan ilk olarak bu adımı uygulayın;

  • Windows 10 görev çubuğunun sağ alt köşesinde yer alan "Ağ" sağ simgesine tıklayın.
  • "Ağ ve İnternet ayaları öğesini açın" seçeneğine tıklayın.
  • Açılan ayarlar penceresinin sağ kısmında yer alan "Gelişmiş ağ ayaları" başlığı altındaki "Bağdaştırıcı seçeneklerini değiştir" butonuna tıklayın.
  • Açılan "Ağ Bağlantıları" penceresinde yer alan bağlı olduğunuz ağa sağ tıklayın ve "Devre Dışı Bırak" seçeneğine tıklayın.
  • Birkaç sn. bekledikten sonra tekrar sağ tıklayın ve "Etkinleştir" seçeneğine tıklayın.

İnternet bağlantınız bu basit ayar ile düzelmiş olabilir, düzelmediyse bir sonraki adımdan devam edin.


Modemi Yeniden Başlatın

Windows 10 İnternete Bağlanmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Windows 10 internet sorunu yaşayanların sıklıkla uyguladığı bir yöntem olarak modemi resetleyebilirsiniz. Yani modemi güç tuşundan açıp kapatabilirsiniz. Modemin güç tuşu yoksa adaptörü çıkarıp, birkaç sn. sonra tekrar takın. Aç/kapa işlemi sonrasında bağlantı sorunu ortadan kalkmadıysa hard reset atabilirsiniz.

Hard reset işleminde tüm modem verileri fabrika ayarına dönmektedir. Wi-Fi şifreniz modem kutusunun altında yazan varsayılan şifre olarak değiştirilir. Hard reset atabilmek için modemin arkasında yer alan iğne deliği kadar olan girinti bulunmaktadır. Bu deliğe bir iğne veya sivri bir cisimi sokun. Ardından içerideki butona yaklaşık 20-30sn. basılı tutun. Modemin ışıklarında anormal bir değişiklik gördükten sonra cismi reset butonundan çekin.


Kablolu Olarak İnternete Bağlanın

Wi-Fi sorunlarına çözüm aramadan önce eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız ethernet kablosu ile internete bağlanmayı deneyin. Bu şekilde geçici bir çözüm bulmuş olursunuz. Eğer sorun düzeldiyse, internet bağlantı problemi Wi-Fi kaynaklıdır.


Bilgisayarı Yeniden Başlatın

Windows 10 işletim sistemi veya üzerinde çalışan uygulamalar internet bağlantınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Windows 10 güncellemeleri sebebiyle internet bağlantısının koptuğunu söyleyen insanlara rastlamak mümkündür. Bu nedenle bilgisayarınızı yeniden başlatmakta fayda var. İhtimal olarak daha düşük olması sebebiyle bu işlem ilk sıraya yerleştirilmemiştir. Bu yöntem en basiti olabilir, ancak vakit daha önemli olduğundan ilk paylaştığımız yöntemler sorunun çözümü açısından daha etkililer.


Wi-Fi Bağdaştırıcısını Kontrol Edin

Windows 10 Wi-Fi kopma sorunu veya farklı Wi-Fi sorunları yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda ilk olarak Wi-Fi bağdaştırıcısını kapatıp açmayı deneyin. Eğer harici bir Wi-Fi alıcısı ile ağa bağlanıyorsanız, alıcıyı çıkarıp tekrar takın. Bağlantıda sorun yok fakat bağlantı seviyesi zayıf durumdaysa ek donanıma ihtiyacınız olabilir. Ek donanım satın almadan önce modeme daha fazla yaklaşmayı deneyin. Modem ile aranızdaki engelleri (kapı, duvar vb.) en az seviyeye indirin.

İnternet bağlantınız var ama zayıf çekiyorsa bu durumda ek donanım olarak sinyal ve menzil arttırıcı satın alabilirsiniz. Eğer internet bağlantınız hiçbir şekilde yoksa modem veya cihazınızın Wi-Fi adaptöründe problem olabilir. Bunun çözümü için teknik servis veya uzman kişilerden destek almalısınız.


Başka Tarayıcı ile İnternete Bağlanın

Windows 10 İnternete Bağlanmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Bazen sorun çok uzaklarda olmayabilir. Tarayıcılar internet bağlantı problemlerine neden olabilmektedir. İlk olarak ziyaret ettiğiniz siteyi değiştirin. Her sitede aynı sorun devam ediyorsa, alternatif bir tarayıcıdan internete bağlanın. Windows 10 internete bağlanmıyor sorunu hala devam ediyorsa aşağıdaki ikinci seçeneği deneyin.


Tarayıcı Geçmişini Temizleyin

Windows 10 İnternete Bağlanmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Yukarıda uyguladığınız yöntemler sonrasında internet bağlantı sorununuz düzelmiş olabilir. Ancak tarayıcılar çerez ve önbellek kaydı tuttukları için hala internet sorunu varmış gibi gösterebilir. Bu durumda kurtulmak için kullandığınız tarayıcının önbelleğini tamamen temizleyin.




DNS Önbelleği Temizliği Yapın

Windows 10 Wi-Fi Kopma Sorunu

Tarayıcı önbelleği tutulduğu gibi. DNS önbelleği de tutulmaktadır. DNS önbelleği temizliği esnasında internet servis sağlayıcısından alınan DNS adresleri ve ilişkili veriler sıfırlanır. Windows 10 DNS önbelleği temizliği için aşağıdaki adımları takip edin;

  • Sol alt kısımdan "Başlat" simgesine tıklayın. Ardından "cmd" yazın ve ilk çıkan sonuca tıklayın.
  • Daha sonra komut satırına "ipconfig /flushdns" yazıp enter tuşuna basın.
  • "Successfully flushed the DNS Resolver Cache." mesajını aldıysanız DNS önbellek temizliği tamamlanmış demektir.


İnternet Servis Sağlayıcısını Arayın

Yukarıdaki yöntemlerden hiçbirisi yaşanılan sorunun tespiti veya çözümü için yeterli gelmemiş olabilir. Bu durumda internet servis sağlayıcınızı aramalısınız. Eğer ISS, Windows 10 internete bağlanmıyor sorunun kendilerinden kaynaklamadığını söylüyorsa, cihaz değişikliğine gitmeniz gerekebilir. Yani farklı bir cihazdan internete bağlanarak internet bağlantısını tekrar test edebilirsiniz. Farklı cihazda sorun yoksa, ya cihazınızı tamir ettirmeli ya da yenisini almak durumundasınız.


Bahsedilen sorunların, tespit ve çözümleri dışında alternatifleri olabilir. Bunun için yaşadığınız sorun hakkında daha fazla detaylı bilgiye sahipseniz ona göre araştırma yapmanız sonuca ulaşmanızı kolaylaştırır.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim