XRP davası nasıl gidiyor? Ripple'ın CEO'sundan dava hakkında açıklama

XRP davası nasıl gidiyor? Ripple'ın CEO'sundan dava hakkında açıklama


ripple davası hakkında Ripple'ın CEO'sundan açıklama


Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen düzenleyici komitesi SEC ve San Francisco merkezli Ripple Labs arasında süregelen çatışma birçok insanı hayal kırıklığına uğrattı. Son yasal gelişmeler çok olumlu olsa da, devam eden dava ne kadar uzun sürerse, birçoğu düzenleyici netlik sorununun daha da karmaşık hale gelmesini bekliyor.

Ripple CEO'su Brad Garlinghouse bunlardan biri. Yakın zamanda bir CNBC röportajında Ripple yöneticisi, Amerika Birleşik Devletleri'nin netlik eksikliğini "sinir bozucu" olarak nitelendirdi. Aslında, Garlinghouse ABD komitesinin sadece düşünmeye değil, dünyada izleme örgütleri olduklarını söyledi.

"İronik bir şekilde, burada Amerika Birleşik Devletleri'nde aynı netliği sağlamadılar. XRP'nin para biriminden başka bir şey olduğunu söyleyen tek ülke, Japonya, Birleşik Krallık, İsviçre, Singapur ve hepsi XRP'yi bir para birimi olarak görüyor."

Japonya, Singapur ve İsviçre gibileri, Amerika Birleşik Devletleri'nden farklı olarak, açıkça tanımlanmış kripto varlıklara sahipler ve ikincisi, varlık sınıfını yasal olarak tanımlamaktan da daha iyi durumdalar.

Örneğin Japonya'nın Finansal Hizmetler Ajansı [FSA], XRP'yi Ödeme Hizmetleri Yasası'nın tanımlarına göre bir kripto para birimi olarak görüyor .




Aynı röportajda Garlinghouse, XRP desteği için Singapur ve Kore'ye de kredi verdi dedi.Ve sözlerine şunu da ekledi.

"Singapur gibi pazarlara ve hatta Kore'nin kripto para birimleri etrafında net düzenleyici çerçeveler tanımlamak ve bunlara sahip olmak için hükümetin yönlendirdiği düşünceli bir çabanın olduğu bölgelere kredi veriyorum".
Bununla birlikte, Ripple yöneticisinin, özellikle yukarıda belirtilen davanın nasıl gittiği göz önüne alındığında iyimser kaldığı unutulmamalıdır.


Dava hakkında da şu ifadeleri kullanan Garlinghouse:

"SEC, XRP'nin bir menkul kıymet olduğunu söyledi. Ve şimdi bir mahkeme tartışması yapıyoruz.Şimdiye kadar, nasıl gittiği konusunda kendimi iyi hissediyorum, ancak kesinlikle sinir bozucu."

Açık kripto para birimi düzenlemelerinin eksikliği, geçmişte de bahsettiği bir şeydir. Başka bir röportajda Garlinghouse , ülkedeki inovasyonu gölgeleyen netlik eksikliğine karşı uyardı .
“ABD'de inovasyon bazı yönlerden deneme aşamasındadır. Burada ABD'de kripto, blok zincirinin gelişmesi için inovasyon istiyoruz."






UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim