En Güzel Favicon Yapma Sitesi ile Favicon Yapın

 Web site kurmak isteyen veya daha önceden site sahibi olan insanların ihtiyaç duydukları araçlardan biri de favicondur. En iyi favicon yapma sitesi başlığı ile sizlerle paylaştığım bu yazıda ücretsiz bir şekilde favicon yapabileceğiniz ve yaptığınız bu faviconları sitenizde istediğiniz gibi kullanabilceğiniz bir site ile ilgili bilgi vermek istiyorum.

Konuya tam olarak giriş yapmadan önce bilmeyenler için favicon nedir, ne değildir ile ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. Favicon ile ilgili değişik tanımlamalar yapılabilir ama genel olarak faviconu kısayol simgesi, website ikonu, sekme ikonu veya url ikonu olarak tanımlayabiliriz.

en güzel favicon yapma sitesi

En iyi favicon oluşturma sitesi olarak anlatmak istediğim bu siteden ben şuana kadar oluşturduğum her sitem için çok basit birkaç adımda favicon oluşturduğum için bu siteyi bilmeyenler ve favicon oluşturmak isteyenler için anlatma gereği duydum.

Çok kolay bir şekilde favicon yapabileceğiniz site https://favicon.io ismi ile belki de birçoğunuzun bildiği bir sitedir. Siteye girdiğinizde üç şekilde favicon yapabileceğiniz Favicon generators bölümü ile karşılaşacaksınız. Burada isterseniz PNG formatındaki görsellerinizden favicon yapabilir, isterseniz metin şeklindeki yazıları favicon yapabileceğiniz şekilde yapabilirsiniz veya bunların dışında sitede yer alan beğendiğiniz bir emojiden favicon yapabilirsiniz. Ben genelde metin olanı kullanıyorum. Çünkü daha basit ve bana oldukça güzel bir favicon ortaya çıkıyor.

Dediğim gibi kendi kullandığım seçenek üzerinden yola çıkıp faviconu nasıl yaptığımı anlatayım. Siteye giriş yaptıktan sonra favicon generates bölümündeki text seçeneğini tıklıyorum. Önüme gelen yeni sayfada sağ tarafta faviconumda görünmesini istediğim harfleri veya yazı yazıyorum. Background seçeneğinde ise faviconun arka planı veya şekli ile oynayabiliyorsunuz. Bu bölümü de geçtikten sonra hemen bir alt tarafta ise yazı fontonuzu seçebiliyorsunuz. En alt tarafta ise faviconda yer alan yazı boyutunu istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Orta ve sağ tarafta yer alan seçeneklerde faviconda yer alan yazınızın rengini belirleyebilir veya faviconunuzun arka plan rengini ayarlayabilirsiniz.

Favicon yapma işlemini istediğiniz gibi yaptıktan sonra yine aynı sayfada sağ üst tarafta yer alan save ve download butonları ile ister kaydedebilirsiniz isterseniz de bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İşin güzel tarafı indirdiğiniz dosya içerisinde değişik boyutlarda birkaç favicon seçeneğinin olması. Bu da oldukça güzel bir ayrıntı düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim