Huawei'nin Gücünün En büyük Örneği: HarmonyOS

Google, Donald Trump'ın Amerika Birleşik Devletlerinin başkanı olduğu dönemde bildiğiniz gibi Huawei'ye Android desteği vermeyi kesmişti. O günden sonra hiçbir şey de eskisi gibi olmadı. Özellikle de Huawei'nin dünyanın en çok satan akıllı telefon üreticilerinden birisi olduğunu düşündüğümüzde Google'ın kendisi açısından çokta doğru bir karar verip vermediği fazlasıyla tartışıldı. Hatta yapılan açıklamalarda Huawei, bu işbirliğinin bozulmasını istemediğini ve bu durumu düzeltmek için uğraştıklarını açıklamıştı.
 
HarmonyOS

Ancak Huawei'nin tüm çabalarına rağmen Google, Çinli üreticiye adeta bir Amerikan ambargosu uyguladı. Bu süreçten sonra ise Huawei, kendisi için en doğru çıkış yolunun kendi işletim sistemi ve ekosistemini geliştirmek olduğuna karar vererek, zaten daha önceden çalışmalarına başladığı, HarmonyOS'u tüm dünyaya duyurdu. Şimdi size tutup da HarmonyOS hakkında tanıtıcı bilgiler verip gereksiz laf kalabalığı yapmayacağım. HarmonyOS için söyleyebileceğim en temel bilgi, Iron Man serisindeki Jarvis neyse HarmonyOS o olmaya çalışıyor. Kısaca özetlediğim zaman bu tanım son derece yerine oturuyor.

Huawei, ülkemizde her ne kadar bilinmese de özellikle Çin pazarında akıllı telefon haricinde tıpkı Xiaomi gibi bir çok farklı akıllı ev eşyası üretmekte. Elektrik süpürgesi, televizyon, klima vs. bir çok gündelik kullanım amaçlı ürünleri bulunan bir marka. Bunun yanı sıra telekominikasyon altyapısı ürünlerinde de dünyanın en büyük üreticilerinden bir tanesi. Operatörlerin kullandığı baz istasyonlarının büyük bir çoğunluğu Huawei, tarafından üretiliyor.

Huawei'nin HarmonyOS'u çıkarması demek; Huawei ürünlerini kullanıcıların artık sadece HarmonyOS destekleyen Huawei ürünlerini kullanmaya devam etmesine zorlanması demek. Tıpkı Apple gibi... Bir iPhone satın aldığınızda tam uyumlu çalışması için bir Macbook almanız gerek, bir Apple Wacth almanız gerek, bir AirPods almanız gerek demek. Böylelikle hepsini uyumlu bir şekilde kullanıp herhangi bir entegrasyon problemi olmadan yolunuza bakabilin. Huawei'nin yaptığı ise bu ürün yelpazesini fırın, süpürge, buzdolabı gibi günlük hayatın her noktasında kullanılan ürünlerle genişletmek oldu.

Iron Man filmlerini izlediğimiz zamanlar herkes kendi kendine demiştir: "Ulan bu Jarvis gibi bir şey olsa direk alırım. Baksana ne kadar güzel, ne söylesen anında yapıyor." İşte Huawei size bu kolaylığı ve teknolojiyi HarmonyOS ile sunarak artık bu durumun herkesin erişebileceği bir teknoloji olduğunu gösteriyor. Huawei bu açıdan son derece güçlü bir marka olduğunu da tüm dünyaya kanıtlamış durumda. Sonuçta böylesine bir teknolojiyi son kullanıcıya indirgemiş ve artık klasik akıllı telefon, akıllı ev ürünleri gibi yelpazeyi tümleşik hale getirerek size hayalinizdeki teknolojiyi doğrudan sunmuş. İşte teknoloji savaşlarının hayatımıza ne kadar etki edeceğinin en büyük kanıtı olarak karşımıza çıkan büyük bir örneği...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim