Kolay Yoldan Para Kazanmak Hayal mi, Gerçek mi?

Değişen ekonomi, yeni teknolojiler, doyumsuz satın alma isteği ve daha nicesi ile günümüzün Covid-19'dan bile daha tehlikeli en büyük salgını kolay yoldan para kazanmak... Uzun bir süredir yazmadığım bloguma bu yazı ile yeni bir başlangıç yapmak istedim. Aslında konu hakkında uzun uzun düşündüm. "Acaba ne yazsam?", "Aaa Xiaomi yeni telefon çıkarmış", "Apple'da yeni bir açık keşfedilmiş", "Bitcoin zirve yapmış sonra tekrar batmış" şeklindeki yazıları görünce, "Yok mu kardeşim düzgün bir haber?" dedim. Ancak tam bu sözümü söylerken de insanların son zamanlarda en çok kripto para borsalarına yoğunlaştığını ve birçok insanın bilinçsiz bir şekilde evinin, arabasının belki de cebindeki son parasının buralarda heba olduğunu gördüm. Bende bu şekilde yeni bir giriş yapmaya karar verdim. Evet "Kolay yoldan para kazanabilir miyiz?" sorusuna kendi bakış açımla vereceğim cevabıma geçebiliriz.
 
Kolay yoldan para kazanmak
 
Bana kalırsa kolay yoldan para kazanmak diye bir durum söz konusu dahi olamaz. Aslında kolay yollardan para kazanmak gününün çoğunluğunu çalışarak geçiren insanların kendilerini avutmaları için ortaya çıkmış, sonrasında da birtakım art niyetli insanların, para kazanmaya çalışan insanların umutlarını kullanarak kendilerine çıkar sağlamalarına yarayan bir söylem olarak hayatımıza yerleşmiş bir kalıp... Şimdi bunu söylediğim zaman başınızın üstünde soru işaretleri dönecek. "Ne demek kardeşim, benim dayımın oğlunun arkadaşının kardeşinin kayınbiraderinin amcasının torunu Bitcoin'den zengin olmuş" falan filan. Emin olun analiz olmadan, değerlendirme olmadan ya da çalışılmadan kolay yoldan para kazanılamaz. Eğer olsaydı şu anda dünyanın en zengin insanları listesinde muhtemelen defineciler yer alırdı.

Önemli olan kolay yoldan para kazanmak değil aslında, önemli olan katma değeri olan iş başarmak. Amerika'yı yeniden keşfetmenize gerek yok. Belli başlı yatırımlarla en iyi bildiğiniz işi en iyi hale getirmeye çalışın sadece... Yaptığınız işin hakkını verin, en iyi şekilde en doğru şekilde yapmaya ve bunları yaparken kendinizi geliştirmeye, öğrenmeye ve egonuzdan kurtulmaya çalışın. Ufak bir örnek ile bu söylediğimi size açıklamaya çalışayım. Dünyanın en büyük şirketlerinden Facebook, sahibi Mark Zuckerberg ise dünyanın en genç dolar milyarderlerinden... Mark istese, Facebook'u olduğu gibi bırakıp "Banane kardeşim, insanlar üye oldular zaten ben zaten en büyük sosyal medya platformuyum haliyle paramı kazanıyorum artık bundan sonra Facebook kendi halinde takılsın bende Chen'le birlikte Maldivlere tatile gideceğim, dünya turu yapacağım" diyemez mi? Ancak bizim oğlan o kadar hırslı ki bunu aklından bile geçirmemiş olacak ki Snapchat'i satın alamayacağını öğrendiği günün ertesinde bitirdi. Peki neden? Çünkü adam bir kere "Ben en iyiyim!" dedi ve bu alanda ortaya çıkan en yeni teknolojileri, gelişmeleri takip ederek "Eğer ben en iyi olup para kazanmak istiyorsam bunu öğrenmeliyim" diyor. Instagram'ı satın alıp bir dönemin fırtınalar estiren Vine'ını bitirdi ya da Facebook Gaming ile Twicth'e rakip olmaya çalıştı. Satın aldığı firmalarla Google'ın Boston Robotics'ine rakip ürünler ortaya koymaya adım attı.

Verdiğim örneğe dikkat edin. Mark, gelişmeleri takip ederek neler olduklarını öğrendi ve onlara yatırım yaparak ben bu işin en iyisiyim dedi. Kolay yoldan para mı kazanmak? Hayır kardeşim yok öyle bir dünya! Oturacaksın hangi işi yapmak istediğine, hangi gelişmeleri takip etmek istediğine, hangi metodları öğrenmek istediğine, hangi şekilde yatırım yapmak istediğine karar vereceksin! Sonra işe koyulacaksın. Kripto para ile mi ilgilenmek istiyorsun o zaman tablo okumayı, grafik yorumlamayı ve analiz etmeyi öğreneceksin önce, sonra da yatırım yapıp öğrendiklerini uygulamaya koyacaksın yoksa televizyonlardaki ya da gazetelerdeki haberlerden birine konu olmaktan öteye gidemezsin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim