SEO Uyumlu Makale Nedir, Nasıl Yazılır?

Seo Uyumlu Makale Nedir? Nasıl Yazılır?

Nedir? 

SEO uyumlu makale, yazmış olduğunuz içerik veya satışını yapmış olduğumuz ürün hakkında detaylı ve yararlı bilgiler sunarak arama motorlarına uygun bir şekilde kullanıcıların isteklerini göz ardı etmeden gerçeği sunmaktır. Günümüzde SEO uyumlu makale yazdıkları ve sunduklarını iddia ederek var olan bilgiyi değiştirerek sunan birçok kişi bulunmaktadır. SEO uyumlu makale yazmak demek var olan bilgiyi değiştirerek aynısından sunmak demek değildir. Zamanımızda birçok arama motorları eski yapısını geride bırakarak matematiksel algoritmalarına ek olarak öğrenme algoritması dediğimiz yapay zekâları da kullanmaktadır. Yani bir içerik veya ürün sunarken aynı bilgiler ile değiştirip veya üzerinde oynayarak hiçbir şekilde arama motorlarını kandıramazsınız. Arama motorları bilgi vermek istediğiniz makale veya ürün hakkında senden de benden de bilgili ve akıllıdır. Çünkü arama motorları çevrimiçi bir kütüphanedir ve arşivlerini her geçen gün zenginleştiren çevrimiçi kullanıcıları ise biziz. SEO örneği üzerinden gitmek gerekirse Google’ın arşivlerinde binlerce SEO ile alakalı bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgiler sadece bir dil üzerinden değil Dünya üzerinde var olan bütün dillerinde ve çeşitlidir. Google'ın yapay zekâsı bütün bu dilleri ve bütün makaleleri birleştirerek gerçekten yararlı olan bilgiyi arar ve ilk sırada sunar.

Nasıl Yazılır? 

SEO uyumlu makale yazmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Bilgi sunulacak olan içerik hakkında veya ürün hakkında arama motorlarının arşivini düşünerek yararlı bilgiler sunmalısınız ki ilk sırada ayrıcalıklı konumunuzu alabilesiniz.
SEO üzerinden örneğimiz ile devam edelim. SEO hakkında makale yazmak istiyorsak: bu zamana kadar denenmiş tüm SEO (arama motoru optimizasyonu) teknikleri, yapılmış olan tüm algoritma değişiklikleri, SEO yapılacak olan sitenin kodlamaları vb. birçok örnek hakkında kusursuz bilgiler sunmak gereklidir. Zaten var olan bir içeriğin üzerinde bir kaç değişiklik yaparak Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarına sunmak sadece kendinizi kandırmaktır. Yerleşmiş olan matematiksel algoritmadaki arama motorları yapay zekâ ile oldukça üst tarafa kendilerini taşımışlardır. Örneğimiz olan SEO hakkında bilgi vermek istiyor isek ne olduğu, nasıl yapıldığı, nelere göre yapıldığı, geçmişi, nereden çıktığı, neden olduğu, hangi yöntemler geçmişte denendiği vb. hakkında gerçekten öz ve net bilgiler sunmalısınız.

Makale Örneği

SEO uyumlu makale örnekleri yazmak için bu kadar bilgiyi öğrendikten sonra Şimdi sizlere örnek olarak nasıl bir yol izleyeceksiniz işinize yarayabilecek bir resim sunacağım.


Bu resme göre sunmanız gereken bilgiler oldukça fazladır. Sadece anahtar kelimeli bilgiler içermeyen boş bir yazının içerisine doldurmak işe yaramayacaktır. Yazmış olduğunuz makale gerçek, öz, net ve kesin olmalıdır.

Makale Satın Almak(!) 

Birçok kişi SEO uyumlu makale yazdığını söyleyerek makale satın almak isteyen kişilere var olan bir makalenin içeriğini değiştirip, kelimeleri ile oynayarak satışını yapmaktadır. Gerçekten o ürün hakkında net bilgiler toplayarak SEO makalesi satan kişiler de bulunmaktadır tabii ki onları göz ardı edemeyiz ama benim size önerim sizin için yazılmış olan makaleyi bir inceleyerek anlam taşıyıp taşımadığını, sizin ürününüz hakkında gerçeği sunup sunmadığını incelemenizdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim