Zack Snyder Zombilere Farklı Bakmış: Army of The Dead

Zack Snyder'in ayrılmasıyla Joss Whedon'ın bitirdiği Justice League ile büyük bir hayal kırıklığı yaratan DC, belki de son zamanlardaki en mantıklı hamlesini yaparak Justice League'yi yeniden Zack Snyder ile izleyicilere sunmuş ve büyük bir çoğunluk tarafından takdirle ve hayranlıkla karşılanmıştı. Özellikle DC serüveni boyunca adından oldukça sık bir şekilde söz ettiren yönetmen Zack Snyder şimdi ise tamamen farklı bir kurgudaki zombi filmi ile karşımıza çıkıyor.
 
Army Of The Dead
 
Özellikle The Walking Dead dizisi ile başlayan zombi film ve dizilerine ilgim gün geçtikçe ilginç bir şekilde artmıştı ancak ne yazık ki bu konudaki kaliteli yapımlar oldukça kısıtlı... Zack Snyder ile güncel ve kaliteli bir yapım daha ortaya çıkmış ve listeme ekledim. Artık gönül rahatlığıyla canım sıkıldıkça izleyebilirim.
 
Army of The Dead, diğer zombi filmlerinden farklı olarak bizler için zombilere yeni bir bakış acısı ve zombi avlamakla normal hayatın harmanlanmasını sunması açısından güzel bir yenilik sunuyor. Aslında genelde hep aklıma takılan bir sorudur "O kadar asker, polis, kolluk kuvvetleri ve teknoloji varken sadece insanları yemek için üstlerine koşan birkaç beyinsiz nasıl olur da tüm dünyayı istila edebilir?"... Bu sorumun cevabını kısmen de olsa The Walking Dead dizisinde buldum ancak geriye kalan filmlerden neredeyse hiçbirinde buna değinilmemekte... Zack Snyder farklılık yaparak zombilerin kolonileşmesini konu almış.

Bu filmde gördüğümüz zombiler daha eski filmlerdeki gibi aptal, ne yaptığını bilmeyen, sadece karşısına çıkanı sapık gibi takip edip ısırmak yerine, kendi bölgelerini kurarak, evlilik bağı ve ailesine yapısına bürünmelerini ve kendilerine verilen kurbanlara karşılık bölgelerinde belli başlı imtiyazlar verebildiklerini görüyoruz. 
 
Filmin konusu ise zengin bir iş adamı zombilerin istila ettiği Las Vegas şehrindeki bir kumarhanenin kasasını soymak amacıyla başkarakterimiz olan eski asker Scott Ward'ı tutuyor ve bir ekip kurmasını söylüyor. Scott kendisinden istendiği gibi bir ekip kuruyor ve kasayı soymak için yola koyuluyor ve kızıyla bozuk olan ilişkisini düzeltmek için bu soygunu bir fırsata dönüştürmek istiyor. Filmin sonunda ise işler sarpa sarıyor ve ekipten sadece iki kişi hayatta kalıyor. Filme genel anlamıyla baktığımızda bir nebze sıkıcı ancak Zack Snyder, zombi ve soygun ikilisini başarıyla bir araya getirmiş. Benim film içerisinde en beğendiğim kısım ise ekipteki kasa ustası ve ekibin ne iş yaptığı bilinmeyen ve kaslarını göstererek şekilli şukullu hamleler yapan ağır abimiz arasında geçen zamanda sıkışma ile ilgili olan sahne... Gerçekten beklenmeyen anda gelen farklı bir bakış katmış filmin içine...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim