Css ve Html İle Border-Kenarlık Özellikleri Uygulaması

 

Programlama öğrenmek için her zaman yeni örnekler denemelisiniz. Bunun için bugün sizlere Css ve Html İle Border-Kenarlık Özellikleri Uygulaması programını aktaracağız.  Css ve Html  de kodlama nasıl gerçekleşir? Css ve Html İle Border-Kenarlık Özellikleri Uygulaması nasıl kodlanır? Gibi sorularınızın cevabını bu içeriğimizde bulabilirsiniz.


Css ve Html Programlama Örnekleri


Css ve Html İle Border-Kenarlık Özellikleri Uygulaması Kod Alanı


Css ve Html  web programlama dilinde Border-Kenarlık Özellikleri Uygulaması kod metnini oluşturduk. Bu uygulamamızda css'nin kenarlık yani border özelliklerini kullanacağız. Bu kullanım ile öğelerin kenarlık stilleri, genişlikleri ve renklerini belirleyebileceğiz. Kenarlıkların nasıl bir stilde gözükeceğini border-style özelliğiyle belirleyebiliriz. Bu içeriğimizde sadece bu konu ile ilgili teorik bilgiler yer almaktadır. Bu konu ile ilgili ikinci içeriğimiz bu teorik bilgilerin pekişmesini sağlayacak olan örnek içeriğimiz olacaktır. Border yani kenarlık kullanımları ile ilgili birtakım özellikler mevcutlar. Onlar şu şekilde ifade edilebilmektedir:


border-style özelliği aşağıdaki değerleri alabilir.


dotted– Noktalı kenarlık ekler.


dashed– Kesik çizgili kenarlık ekler.


solid– Düz çizgili kenarlık ekler.


double– Çift çizgili kenarlık ekler.


groove – 3 boyutlu kenarlık ekler.


ridge– 3 boyutlu kenarlık ekler.


inset– 3 boyutlu kenarlık ekler.


outset– 3 boyutlu kenarlık ekler.


none– Kenarlık yok


hidden– Gizli kenarlık.


Bu uygulamada herhangi bir sorun yaşarsanız aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bunun yanı sıra web sitemizdeki diğer hazır Html programlama örneklerine ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim