Css ve Html İle Selection Seçici Kullanım Uygulaması

 

Programlama öğrenmek için her zaman yeni örnekler denemelisiniz. Bunun için bugün sizlere Css ve Html İle Selection Seçici Kullanım Uygulaması programını aktaracağız.  Css ve Html  de kodlama nasıl gerçekleşir? Css ve Html İle Selection Seçici Kullanım Uygulaması nasıl kodlanır? Gibi sorularınızın cevabını bu içeriğimizde bulabilirsiniz.


Css ve Html Programlama Örnekleri


Css ve Html İle Selection Seçici Kullanım Uygulaması Kod Alanı


Css ve Html  web programlama dilinde Selection Seçici Kullanım Uygulaması kod metnini oluşturduk. Bu uygulamamızda selection seçicisinin kullanımını ve önemini öğreneceğiz. Selection seçicisi fare veya klavye ile html ile oluşturulmuş bir sayfadaki seçilen metni vurgulamak için kullanılmaktadır. Bu uygulamamızda kullanıcı tarafından seçilmiş olan metin arka planı ve yazı rengini oluşturacağız. Yani metnin arka planını mor ve yazı rengini beyaz olarak ayarlayacağız. 


Uygulamanın html kod metin alanı aşağıdaki gibidir:


<body>
<p id="ornek">Video, size görüşünüzü kanıtlamak için güçlü bir yol sunar. Çevrimiçi Video'ya tıkladığınızda, eklemek istediğiniz videoya ait ekleme kodunu yapıştırabilirsiniz. Belgenize en iyi uyan videoyu çevrimiçi olarak aramak için bir anahtar sözcük de yazabilirsiniz.
Word, belgenizin profesyonelce üretilmiş görünmesini sağlamak için birbirini tamamlayan üst bilgi, alt bilgi, kapak sayfası ve metin kutusu tasarımları sağlar. Örneğin, birbiriyle uyumlu bir kapak sayfası, başlık ve kenar çubuğu ekleyebilirsiniz. Ekle'ye tıklayın ve ardından farklı galerilerden eklemek istediğiniz öğeleri seçin.
</p>
</body>



Uygulamanın css kod metin alanı aşağıdaki gibidir:


#ornek::selection{
color:white;
font-weight: bold;
font-size:2em;
background: purple;
}


Bu uygulamada herhangi bir sorun yaşarsanız aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bunun yanı sıra web sitemizdeki diğer hazır Html programlama örneklerine ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim