En Çok Satan Bilim Kurgu Kitapları

 


Bilim kurgu türündeki kitapların satışı gün geçtikçe artıyor. Özellikle de klasik, romantik, dram tarzında kitap okumak istemeyen kişiler bu tür kitaplara yöneliyor. Ben de bugün ülkemizde en çok satan bilim kurgu kitaplarını ve konularını sizin için derledim. Keyifli okumalar.



1- Ursula K. Le Guin- Mülksüzler




Mülksüzler, Ursula K. Le Guin tarafından 1974 yılında yayımlanmıştır. Kitap ütopik bir eser gibi gözükse de aslında yazarın ifadesiyle ikircikli bir ütopya anlatıyor. Hem sürükleyici olay örgüsü hem de yazarın bazı eleştirileriyle keyifli bir okuma deneyimi sunuyor.



2- Ray Bradbury- Fahrenheit 451




Fahrenheit 451, hem sistem eleştirileriyle hem de çekici ve çok da uzak olmayan olay akışıyla güzel bir distopya. 24. yüzyılda geçen eser Orta Çağ'da yaşanan olaylarla da benzerlik gösteriyor.



3- Aldous Huxley- Cesur Yeni Dünya




Cesur Yeni Dünya, en güçlü distopya eserlerinden biri. Hem eleştirel bakış açısı hem de kara mizah anlayışına sahip olan Huxley, bu eserde okuyucuyu hem düşündürüyor hem de sorgulatıyor. Ayrıca ırkçılık gibi derin sorunlara da ışık tutuyor.



4- Isaac Asimov- Vakıf Serisi




Asimov'un bu 6 kitaplık serisi, en çok okunan bilim kurgu serilerinden. Gençlerden büyüklere herkesin ilgisini çeken bu seri, bilim kurgu tutkunlarının gözdesi. Yazılışı neredeyse 30 yıldan fazla süren bu seri ilk başta bir üçleme olarak yazılsa da daha sonra 3 kitap daha eklenmiş.



5- Frank Herbert- Dune




Dune, özellikle yakın zamanda beyaz perdede vizyona gireceğinden dolayı neredeyse bir senedir çok satanlar listesinde. Herbert bu eserle Hugo ve Nebula gibi çok önemli edebiyat ödüllerine de layık görülmüş. Dune, farklı gezegende yaşam, savaş gibi konuları anlatan bir bilim kurgu romanı. 



6- Douglas Adams- Otostopçunun Galaksi Rehberi




Otostopçunun Galaksi Rehberi aslında birden fazla kitaptan oluşuyor. Fakat bu kitapların bir arada satıldığı bir kitap da mevcut. Bu eser sizi yer yer güldürürken yer yer düşündürmeyi de ihmal etmiyor. Bilim kurgu türünün başyapıtlarından biri olarak düşünülen bu eser, Dünya'yı yok olmaktan kurtarmaya çalışan iki kafadarın hikayesini anlatıyor.


Sizin en sevdiğiniz bilim kurgu eseri hangisi? Yorumlarınızı bekliyorum!



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim