Html İle Tablo İçine Resim Ekleme Uygulaması

 

Programlama öğrenmek için her zaman yeni örnekler denemelisiniz. Bunun için bugün sizlere Html İle Tablo İçine Resim Ekleme Uygulaması programını aktaracağız.  Html  de kodlama nasıl gerçekleşir? Html İle Tablo İçine Resim Ekleme Uygulaması nasıl kodlanır? Gibi sorularınızın cevabını bu içeriğimizde bulabilirsiniz.


Html Programlama Örnekleri




Html İle Tablo İçine Resim Ekleme Uygulaması Kod Alanı


Html  web programlama dilinde Tablo İçine Resim Ekleme Uygulaması kod metnini oluşturduk. Bu uygulamamızda html web programlama dilinde bir tablo oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz tabloya da resim ekleme işlemini gerçekleştireceğiz. Bu uygulamaya benzer uygulama daha önceki uygulamalarımızda gerçekleştirdik. Bu uygulamamızın diğer o uygulamalardan farkı ise rowspan, colspan, align gibi parametrelerini kullanarak tablo oluşturup resim ekleme işlemini gerçekleştirmemiz olacaktır. Tablo içindeki bir hücreye resim eklemek için img etiketini kullanmak gerekmektedir. Örnek uygulamamızda basit bir kimlik kartı görseli oluşturmayı amaçladık. Bu uygulamamızın kod metni aşağıdaki gibidir: 


<!doctype html>
<html>
<head>
<title>Menü Uygulaması</title>
<meta charset="utf-8"/>
</head>
<body>
<table border="3">
<tr>
<th colspan="3">Kimlik Kartı</th>
</tr>

<tr>
<td width="120">Adı</td>
<td width="120">Ahmet</td>
<td width="120" height="100" rowspan="3" align="center"><img src="resimler/accom.jpg" height="70" width="90" alt="www.programlamahocam.com" border="2"></td>
</tr>

<tr>
<td>Soyadı</td>
<td>Cansever</td>
</tr>

<tr>
<td>Doğum Tarihi</td>
<td>1 Ocak</td>
</tr>

<tr>
<td colspan="2">Bilişim Teknolojileri</td>
<td>Sicil No: 123456</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>

Bu uygulamada herhangi bir sorun yaşarsanız aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bunun yanı sıra web sitemizdeki diğer hazır Html programlama örneklerine ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim