Html ile Tablo Oluşturma Uygulaması

 

Programlama öğrenmek için her zaman yeni örnekler denemelisiniz. Bunun için bugün sizlere Html İle Tablo Oluşturma Uygulaması programını aktaracağız.  Html  de kodlama nasıl gerçekleşir? Html İle Tablo Oluşturma Uygulaması nasıl kodlanır? Gibi sorularınızın cevabını bu içeriğimizde bulabilirsiniz.


Html Programlama Örnekleri


Html İle Tablo Oluşturma Uygulaması Kod Alanı


Html  web programlama dilinde Tablo Oluşturma Uygulaması kod metnini oluşturduk. Bu uygulamamızda html web programlama dilinde nasıl tablo oluşturacağımızı öğreneceğiz. Tablo oluşturabilmek için <table> </table> etiketi ile öncelikle tablomuzu tanımlamalıyız. Tabloların içerisinde satırlar ise <tr> </tr> bu şekilde tanımlanmaktadır. Tablo başlığı için <th> </th> etiketini kullanmamız gerekmektedir. Tablo içerisindeki hücreleri <td> </td> etiketi ile tanımlayabilmekteyiz. Bu konu ile ilgili basit bir örnek oluşturduk. Bu uygulamanın kod metni aşağıdaki gibidir:


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>programlamahocam.com</title>
</head>
<body>

<h2>HTML Tablolar</h2>

<table>
<tr>
<th>Ad</th>
<th>Soyad</th>
<th>Yaş</th>
</tr>
<tr>
<td>Ali</td>
<td>Ergül</td>
<td>50</td>
</tr>
<tr>
<td>Ayşe</td>
<td>Türk</td>
<td>45</td>
</tr>
<tr>
<td>Fatma</td>
<td>Duru</td>
<td>30</td>
</tr>
</table>

</body>
</html>

Bu uygulamada herhangi bir sorun yaşarsanız aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bunun yanı sıra web sitemizdeki diğer hazır Html programlama örneklerine ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim