Html İle Türkçe Karakter Sorunu Uygulaması

 

Programlama öğrenmek için her zaman yeni örnekler denemelisiniz. Bunun için bugün sizlere Html İle Türkçe Karakter Sorunu Uygulaması programını aktaracağız.  Html  de kodlama nasıl gerçekleşir? Html İle Türkçe Karakter Sorunu Uygulaması nasıl kodlanır? Gibi sorularınızın cevabını bu içeriğimizde bulabilirsiniz.


Html Programlama Örnekleri


Html İle Türkçe Karakter Sorunu Uygulaması Kod Alanı


Html  web programlama dilinde Türkçe Karakter Sorunu Uygulaması kod metnini oluşturduk. Bu uygulamamızda html içerisinde yaşayacağınız Türkçe karakter sorunlarına çözüm  yolları göstereceğiz. Web sayfaları etiketlerinden olan meta etiketi sayfa ayarlarının tutulduğu yer olarak da bilinmektedir. İşte bu yüzden Meta charset etiketini bu alana koymalıyız çünkü koymazsak Türkçe karakter hatası ile karşılaşırız.  Şu şekilde bir işlem gerçekleştirmeliyiz:


<meta charset="utf-8">


Eğer hala Türkçe karakter sorunu yaşıyorsanız  kullandığınız editördeki kodlama seçeneğini UTF-8 olarak değiştirmeniz gerekmektedir. Notpad++ kullanıyorsanız yapmanız gereken sırasıyla; Kodlama / BOM Olmadan UTF-8 bu işlemlerdir. Eğer not defteri kullanıyorsanız; Farklı Kaydet / Kodlama /UTF-8 şeklinde ayarlamalar yapmanız gerekmektedir. Örnek uygulamamızın kod metni aşağıdaki gibidir:


<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, shrink-to-fit=no">
<title>HTML ÖRNEKLERİ</title>
</head>
<body>

</body>
</html>

Bu uygulamada herhangi bir sorun yaşarsanız aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bunun yanı sıra web sitemizdeki diğer hazır Html programlama örneklerine ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim