Html İle Video ve Müzik Ekleme Uygulaması

 

Programlama öğrenmek için her zaman yeni örnekler denemelisiniz. Bunun için bugün sizlere Html İle Video ve Müzik Ekleme Uygulaması programını aktaracağız.  Html  de kodlama nasıl gerçekleşir? Html İle Video ve Müzik Ekleme Uygulaması nasıl kodlanır? Gibi sorularınızın cevabını bu içeriğimizde bulabilirsiniz.


Html Programlama Örnekleri




Html İle Video ve Müzik Ekleme Uygulaması Kod Alanı


Html  web programlama dilinde Video ve Müzik Ekleme Uygulaması kod metnini oluşturduk. Bu uygulamamızda html ile web sitelerine video ve müzik eklemenin yöntemlerini öğreneceğiz.  Video ve müzik eklemek için belli etiketler gerekmektedir. Bu etiketlerinde kullanım şekilleri vardır. Bu uygulamamızda teorik olarak sadece bu uygulamaların teorik kullanımlarını göreceğiz. Bundan sonraki bu konu ile ilgili örneğimizde bu durumu örneklendireceğiz. Başlıca etiket kullanımları şu şekildedir:


autoplay : Bu özellik sayfa açıldığında videonun otomatik olarak başlamasını sağlar.


controls : Bu özelliklik video oynatıcısında Başlat, Durdur,vs.. butonlarının görüntülenmesini sağlar.


height : Video oynatıcının yükseklik ayarı yapılır.


width : Video oynatıcının genişlik ayarı yapılır.


loop: Video bittiğinde tekrarlanacağını belirleyen ayardır.


muted : Video açıldığında sessiz modda açılacaktır.


poster : Video açılmadan önceki başlangıç resmini ayarlamak için kullanılır.


src : Video dosyasının Url’ sini gösterir.


preload: Videonun yüklenmesi ile ilgili ayarlar yapılır. preload none dersek sayfa açıldığında video indirilmez. Auto olarak ayarlanırsa sayfa açıldığında video hemen indirilmeye başlar, meta data olarak ayarlanırsa masaüstü ya da mobil için meta ayarlarına bakılır.


Bu uygulamada herhangi bir sorun yaşarsanız aşağıya yorum olarak bırakabilirsiniz. Bunun yanı sıra web sitemizdeki diğer hazır Html programlama örneklerine ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim