Kolumuzu Uzay Boşluğuna Sokmak Nasıl Bir His Olurdu? [Video]

Kolumuzu yada vücudumuzu uzay boşluğuna sokarsak ne olur? Uzay giysisi olmadan uzaya gidersek ne olur?

Herhangi bir bilim kurgu programı izlediyseniz veya uzayla ilgili herhangi bir kitap okuduysanız, muhtemelen insan bedenlerinin ve vakumların iyi karşılaşmadığını biliyorsunuzdur.

Muhtemelen atmosferik basınç olmadan her türlü kötü şeyin sürekli olarak etinize ağırlık verdiğini duymuşsunuzdur, en önemlisi cildiniz bir balon gibi gerilirken vücudunuzun hızla yaklaşık iki katına çıkacağı gerçeğidir.

Bunun gerçekte, gerçek hayatta nasıl görünebileceğini hiç merak ettiniz mi?….

'The Action Lab' kanalını yöneten YouTuber James Orgill, tam da buna bir bakış sunuyor. Yöntem aslında basitti: kolunu küçük bir vakum odasına soktu ve deneyimi videoya kaydetti.

Gördüğünüz gibi, deneyim çok eğlenceli görünmüyor. Ayrıca, uzayda mükemmel bir boşluğa daha yakın olunduğu için her şey çok daha kötü olurdu.

Bu yazıyı yazmaya başladığımda bu videonun yeni olduğunu sanıyordum, ancak James Orgill aslında videoyu 4 yıl önce yayınladı ve kısa süre önce YouTube Shorts kanalında kısaltılmış bir biçimde yeniden yayınladı. Yine de, paylaşmaya değecek kadar ilginç ve garip olduğunu düşündüm.

Orijinal video, kolunu bir balon gibi şişirmeye yönelik ek bir girişim de dahil olmak üzere bazı ilginç bilgiler içeriyor. İşte o his bu şekilde tanımlanıyor:

"Kanın cildimden çekildiğini hissedebiliyordum. Bu duyguyu tanımlamanın en iyi yolu, kolunuzu uzun süre çok hızlı bir şekilde döndürmenizdir. Atmosferik basınç kolumu haznenin içine itiyor, bu yüzden çok büyük bir ağırlığı desteklemek zorundaymışım gibi hissettim."

Dublörün sonuçlarından bazıları:

"Kolumun merkezinde hafif morarma ve patlayan kılcal damarların olduğu yüzlerce küçük kırmızı nokta var. Düşündüğümden çok daha kötüydü! Uzay giysisi olmadan uzaya gitmek istemem!"

Videonun tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz:

Bizi Twitter, Facebook ve Flipboard'da takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim