Microstrategy, kurumsal bilançoya daha fazla Bitcoin ekleme sözü verdi

Microstrategy, kurumsal bilançoya daha fazla Bitcoin ekleme sözü verdi



MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, ikinci çeyrek yatırımcı çağrısı sırasında, kripto para birimini savunmaya devam ederken bilançosuna daha fazla Bitcoin ekleme sözü verdi.

Halka açık iş zekası firması MicroStrategy, halihazırda yaklaşık 4 milyar dolar değerinde 105.000 BTC içeren kurumsal bir bilançoya daha fazla Bitcoin ekleme sözü veriyor.

Konferanstan önce yayınlanan bir açıklamada, MicroStrategy CEO'su Michael Saylor şunları kaydetti: “Dijital varlık stratejimizin uygulanmasının sonuçlarından memnun olmaya devam ediyoruz. En son sermaye artırımımız, şu anda 105.000 bitcoin'i aşan dijital varlıklarımızı genişletmemize izin verdi. İleriye dönük olarak, dijital varlık stratejimize ek sermaye dağıtmaya devam etmek niyetindeyiz.”

Perşembe günü yatırımcılarla canlı bir görüntülü görüşme sırasında konuşan CEO Michael Saylor ve CFO Phong Li, ana akım basının son piyasa gerilemesinin ortasında Bitcoin biriktirmeye odaklanması için firmayı hedef aldığı bir zamanda meydan okuyan bir tavır sergilediler.

Ancak Saylor, eleştirilere aldırış etmemiş görünüyordu ve şunları söyledi: “Makro stratejimiz Bitcoin almak ve elde tutmaktır. Bitcoin'i düzenleyicilere, halka ve medyaya açıklamaya yardımcı olacağız.”

“Şu anda Bitcoin edinmenin akıllıca bir hareket olacağını düşünüyoruz. Şu anda elimizden geldiğince çok şey elde etmek için bir arazi gaspı olduğunu hissediyoruz” dedi.

Başka bir yerde Saylor, yatırımdan "memnun olduğunu" söylerken (şirket bugüne kadar Bitcoin'e 2 milyar doların üzerinde yatırım yaptı), perakende yatırımcıları geç dönemde caydırmış gibi görünen olumsuz haber katalizörlerine rağmen Bitcoin için iyileşen bir ekonomik ortamı tanımladı.

“Çin göçü Bitcoin için gerçekten iyi bir şeydi. Sonuç, madenciliğin dünya çapında merkezden uzaklaştırılması oldu” dedi. “Uzun vadede, Bitcoin'in Batılılaşması Bitcoin, ABD doları ve Batı teknolojisi için iyidir.”

Yine de etkinliğin soru-cevap bölümünde Saylor, şirketin Ethereum dahil diğer “kripto varlıklarına” yatırım yapmayı düşünüp düşünmeyeceği de dahil olmak üzere hiçbir soru sıkıntısıyla karşılaşmadı.

Saylor, “Stratejimiz Bitcoin'e odaklanmak. Bitcoin'i tüm dijital ekonomiye bağlayabilirim ve bu her şeyi daha iyi hale getirir. Bitcoin her şeyi düzeltir" ifadelerini kullandı.

“En az riskli, en çeşitlendirilmiş yatırım stratejisi basitçe Bitcoin tutmaktır.”
Ayrıca Microstrategy elinde olan Bitcoin grafiğini de yayınladı.

microstrategy elinde bulunan bitcoin miktarı


Phong Li, Saylor'un yatırımın "hissedarlar için önemli bir değer yarattığını" savunan açıklamalarını destekledi ve şirketin Bitcoin stratejisini uygulamanın ilk aşamalarında olduğunu belirtti.

Saylor, “Bitcoin, dünya tarihinde en hızlı büyüyen, en yaygın olarak tutulan finansal varlıktır” dedi.

"Saati on iki ay geriye alırsanız, bilançoda Bitcoin'i olan halka açık herhangi bir şirket bulmak zor. Şimdi, bilançolarında Bitcoin'de milyarlarca doları olan bir düzineden fazla şirketiniz var."

Saylor, MicroStrategy'nin geleceği hakkında, “İleriye dönük olarak ek bitcoin satın alacağımızı bekleyebilirsiniz” dedi.





UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim