Neden Göz Kırpıyoruz?

İnsanlar neden sürekli göz kırpıyor?

İnsanlar neden sürekli göz kırpıyor? Neden göz kırpmamız gerekiyor? Neden gözlerimizi kırpıyoruz? Neden Göz Kırpıyoruz? İşte göz kırpmanın bilimi.

Hiç göz kırpmama yarışması yaptınız mı? Doğal olarak göz kırpma içgüdüsü nedeniyle gözlerinizi uzun süre açık tutmanız zor olabilir. Ama neden göz kırpmamız gerekiyor?

Neden gözlerimizi kırpıyoruz?

Amerikan Oftalmoloji Akademisi'nin klinik sözcüsü ve New Jersey'deki bir göz doktoru olan Dr. Brenda Pagan-Duran, bunun iki ana nedeni olduğunu söyledi. İlk olarak, göz kırpma gözlerdeki parçacıkları temizler. Pagan-Duran yaptığı açıklamada "Göz kapağının altına ya da içerisine giren bir şey olabilir. Göz kırpmak yabancı bir cisim varsa, ondan kurtulmaya yardımcı olur" dedi.

İkincisi, göz kırpmak göz bebeklerini yağlar. Işığın düzgün bir şekilde odaklanması için gözlerin pürüzsüz bir yüzeye ihtiyacı vardır, böylece görüş bulanıklaşmaz. Göz kırpma, göz küresinin yüzeyini pürüzsüz tutmak için çoğunlukla su, yağ ve mukustan oluşan bir gözyaşı filmi salgılar. Ayrıca gözün rahatsız hissettirebilecek kurumasını da engeller. Pagan-Duran, "Geniş bir kuruluk alanınız olduğunda, gözün dış koruyucu tabakası olan korneanızda neredeyse bir çizik gibi hissediyor" dedi. Bu çok acı verici olabilir çünkü korneada çok sayıda sinir ucu vardır.

İnsanlar neden sürekli göz kırpıyor? Neden göz kırpmamız gerekiyor? Neden gözlerimizi kırpıyoruz? Neden Göz Kırpıyoruz? İşte göz kırpmanın bilimi.

Gözyaşı filmi ayrıca göze oksijen sağlar. Kan damarları korneaya ulaşmaz, ancak gözyaşı filmi oksijeni doğrudan korneaya aktarır. Film ayrıca bakterilerle savaşan ve gözün enfeksiyon kapmasını önlemeye yardımcı olan enzimler içerir.

Göz kırpmak duygusal zamanlarda yardımcı oluyor

Göz kırpmak, duygusal zamanlarda da yardımcı olur. Pagan-Duran, ağladığınızda, gözyaşlarını temizlemek için daha sık göz kırpıyorsunuz, dedi. Bu, gözde görüşü bulanıklaştırabilecek bir göl oluşturmalarını önler.

Göz kırpmak bir reflekstir. Bu istemsizce gerçekleşir, ancak kendinizi de göz kırptırabilirsiniz. Pagan-Duran, ortalama bir insanın göz kırpmasının 400 milisaniye sürdüğünü söyledi. Çoğu insan dakikada 10 ila 20 kez, genellikle 15 veya 16 kez göz kırpıyor, diye ekledi. Ancak, insanların daha sık veya daha az göz kırpmasına neden olan bazı durumlar vardır.

Neden gözlerimizi daha hızlı veya daha yavaş kırparız?

İnsanlar neden sürekli göz kırpıyor? Neden göz kırpmamız gerekiyor? Neden gözlerimizi kırpıyoruz? Neden Göz Kırpıyoruz? İşte göz kırpmanın bilimi.

Örneğin, gözünüze bir şey kaçarsa daha sık göz kırpabilirsiniz. İç içe geçmiş bir kirpik gibi belirli koşullar, gözünüzde bir şey varmış gibi hissetmenize neden olabilir ve bu da daha fazla göz kırpmanızı sağlar. Alerjiler, pembe göz ve diğer iltihap türleri de refleksi tetikleyebilir. Pagan-Duran'a göre , bazı insanlar sık ​​sık göz kırpmalarına neden olan tiklere veya alışılmış istemsiz hareketlere sahiptir ve stres ve kaygı sizin de daha fazla göz kırpmanızı sağlayabilir. Düzeltilmemiş görme problemleriniz varsa, gözleriniz doğal olarak bulanık görüşü düzeltmeye çalıştığı için daha sık göz kırpabilirsiniz.

Pagan-Duran, göz kapağını kapatmaktan sorumlu olan yüz sinirinde hasar varsa, bir kişinin daha yavaş veya daha az göz kırpabileceğini söyledi. Yorgunluk ve bazı ilaçlar da benzer bir etkiye neden olabilir. Film izlemek gibi bir şeye odaklandığınızda, odağınızı güçlendirmek için daha az göz kırpabilirsiniz. Pagan-Duran örneğin, kitap okurken insanlar cümlenin ortasından ziyade sonunda gözlerini kırpma eğilimindeler, dedi.

Proceedings of the National Academy of Sciences dergisinde 2013 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, insanlar gözü kayganlaştırmak için gerekenden daha sık göz kırpıyor ve bu da beyne kısa bir süreliğine dinlenme fırsatı veriyor olabilir. Pagan-Duran, "Bu, yalnızca göz küresini korumanın ve parçacıkları yağlamanın ve temizlemenin teknik kısmı değil. Bu daha çok, beyne o küçük zihinsel molanın tam olarak ne zaman verileceği meselesidir" dedi.

Bizi Twitter, Facebook ve Flipboard'da takip etmeyi unutmayın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim