Blogger Yazılarınızın Çalınmasını Engelleyin

Blogger Yazılarınızın Çalınmasını Engelleyin

Maalesef gerçek hayatta olduğu gibi internet ortamında da hırsızlar çok fazla belki saatlerce yazarak emek verdiğiniz içeriklerinizi başkaları çalarsa üzülmez misiniz? bir de çaldığı yazınız sizin orijinal yazınızdan daha fazla tıklanır veya üstte olursa işte o zaman daha çok koyar. Ama artık bunu engellemenin bir yolu var size hemen anlatmadan önce şunu belirtmek istiyorum. Bu yapacağımız işlem tamamen engellemez bu işi profesyonelce yapan insanlar yine bir türlü yolunu bulup çalabilirler fakat biz onların işini zorlaştıralım yine de.

Blogunuzun tema kısmını açın ve HTML'yi özelleştir seçeneğine basın ardından oradaki kodların olduğu alana bir kez tıkladıktan sonra ctrl ve f tuşlarına bir defa basın sol üste açılan arama kısmına </body> yazın ve enter tuşuna basın gelen yerde </body> kodunun hemen bir üst satırına altta verdiğim kodları yapıştırın ve temanızı kaydedin.

 <script>
function disableselect(e)
{
return false
}
function reEnable()
{
return true
}
//if IE4+
document.onselectstart=new Function ("return false")
//Gematriga
//if NS6
if (window.sidebar)
{
document.onmousedown=disableselect
document.onclick=reEnable

}
</script>
<body oncontextmenu="return false" ondragstart="return false" onselectstart="return false">
</body>

Yaptığımız işlemi sıfırlamak için tek yapmanız gereken kodları yapıştırdığınız yerden silip tekrar temanızı kaydetmek. Umarım bu yaptığımız işlem bir nebze olsa da içeriklerin çalınmasının önüne geçer. Aklınıza takılan bir şey olursa yorum bölümünde belirtirseniz seve seve yardımcı olurum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim