Florida Hayvanat Bahçesinde Ürkütücü Albino Timsahlar Doğdu

Albino timsahlar bu yaz Florida Kenansville'deki Wild Florida'da yumurtadan çıktı.

Florida hayvanat bahçesinde ürkütücü görünüme sahip albino timsahlar doğdu. Bu albino timsahlar oldukça nadir görülüyor.

Albino timsahlar bu yaz Florida Kenansville'deki Wild Florida'da yumurtadan çıktı. 27 yaşındaki Snowflake ve 16 yaşındaki Blizzard'ın yavruları, benzersiz bir görünüme sahip.

Aslında, bu çiftin ikinci kez yavruları oluyor, geçen yıl Wild Florida'nın bildirdiği gibi, bu dünyaya başka bir çift yavru daha gelmişti. Albinizm bitkiler de dahil olmak üzere herhangi bir canlıyı etkileyebileceğinden, albino timsahları nadirdir, ancak özel değildir.

Albinizm, cildin, gözlerin, pençelerin ve saçların kısmen veya tamamen pigmentasyon eksikliği ile karakterize edilen bir durumu ifade ediyor. South Florida Sun-Sentinel'in bildirdiği gibi, albinizm dünyadaki yaklaşık 200 timsahı etkiliyor. Böyle bir anomali sadece bireyleri tehlikeli güneş yanığına yatkın hale getirmez, aynı zamanda kamuflaj eksikliği çok ciddi bir dezavantajdır.

Yaban hayatı biyoloğu ve Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) timsah uzman grubu üyesi Joe Wasilewski, "Albino timsahları şeker kamışı gibidir" dedi. Başka bir deyişle, kuşlar, yılanlar ve hatta daha büyük timsahlar olabilen avcılar tarafından oldukça görünür durumdadırlar.

Albino timsahların değeri 15.000 dolara kadar çıkabiliyor

Albino timsahlar bu yaz Florida Kenansville'deki Wild Florida'da yumurtadan çıktı.

Bu yılın Nisan ayında, hayvanat bahçesi çalışanları 18 tane yumurta topladı ve 60 gün boyunca bir kuluçka makinesine yerleştirdi ve hayatta kalma şansını artırmak için sabit bir sıcaklıkta tuttu. Wasilewski, albinizmin hayvanları genel olarak daha az dirençli hale getirme eğiliminde olduğunu açıkladı.

Yeni yavrular, Florida, Louisiana ve diğer timsah çiftliklerindeki cazibe merkezlerinde onlarca yıllık albino timsah tarihinin bir parçası ve hala tehdit altındalar. Bu nedenle, bazı ülkeler vahşi doğada timsah yumurtalarını avlamak ve toplamak için lisanslar vererek bu sürüngenlerin nüfusunun kontrolünü denetlemektedir.

1990'larda, yetkili bir yumurta toplayıcısı, cilt pigmentasyonu olmayan birkaç timsahın bulunduğu bir yuva buldu. Her şeyden önce, Florida'daki timsah Çiftliği Zooloji Parkı, daha sonraki yıllarda yuva hasat haklarını satın aldı (timsahlar her yıl aynı bölgede yuva yapıyor).

Sonuç olarak Wasilewski, albino timsahlara sahip olmanın veya yetiştirmenin hiçbir avantajı olmadığını, ancak bunların her zaman karşılığını veren bir turistik cazibe merkezi olduğunu savunuyor. Wasilewski “Lisansınız varsa normal bir timsahı 50 dolara veya bir albino timsahı 15.000 dolara satın alabilirsiniz” dedi.

Bizi Twitter, Facebook ve Flipboard'da takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim