FRANSIZCA ÖĞRENMEK İÇİN FAYDALI SİTELER

 


Yeni gelişmelerle birlikte günden güne küçülen dünyamızın ortak dilinin İngilizce kabul edilmesine karşın hayatımızın her alanında, farklı bir yabancı dil bilmenin avantajı kendini hatırlatmaktadır. Her ne kadar dil öğrenme sürecinde öğretmen kontrolü düzenli ve programlı çalışma alışkanlığı kazanmak adına önemli olsa da doğru kaynak seçimiyle tek başımıza ilerleme kaydetmek de mümkündür.


Genel olarak herkes tarafından bilinen ve çoğu dil için uyumlu olan siteler dışında bugünkü yazımda benim de kullandığım ve sizlere önereceğim ücretsiz siteler Fransızca’ya ilk adımı atmak ya da var olan bilgilerinizi pekiştirmek için faydalı olacaktır.



1-  https://www.lepointdufle.net : Fransızca öğrenme sürecinizde belki de en çok seveceğinizi düşündüğüm bu sitede pek çok egzersiz, şarkı ve video önerisi, konulara göre ayrılmış olan kelime ve yaygın ifadeler listeleri bulabilirsiniz.




2-  https://capsurlefle.com : 
Hem gramer hem de çeşitli konular hakkında pek çok egzersiz fişini ücretsiz bir şekilde indirip çıktı alarak faydalanabilirsiniz. Aynı zamanda cevap anahtarlarının da bulunması otonom çalışmaya olanak sağlamaktadır.





3-  https://savoirs.rfi.fr/fr : Her seviyeye uygun dinleme egzersizleri bulabilir, testlerini çözebilirsiniz. Aynı zamanda bir haber sitesi olduğundan gündemle ilgili pek çok yazı bulabilirsiniz.





4-  https://apprendre.tv5monde.com/fr : Seviyenize uygun farklı konularda içerik bulabilir, alt yazılı videosu bulunan egzersizlerden faydalanabilirsiniz.





5-  https://bescherelle.com : Fiil çekimleri ve sözlük çalışması için en güvenilir sitelerden biridir.





6-  https://www.larousse.fr/dictionnaires/francais : Kelimelerin farklı anlamları, eş ve zıt anlamlıları ve sağladığı diğer pek çok özelliği ile çok kullanışlı bir sözlüktür.





7-  https://www.podcastfrancaisfacile.com : Seviyenize uygun çeşitli konularda pek çok podcast bulabileceğiniz gibi farklı egzersizlerden de faydalanabilirsiniz.





8-  http://www.delfdalf.fr/delf-tous-publics.html : DELF-DALF sınavlarına hazırlanıyorsanız ücretsiz örnek sınavlar bulabilirsiniz.





9-  https://sites.google.com/site/francaislyceemarrakech2/connecteurs/productionecrite : B1 ve B2 seviyelerinden itibaren en çok ön planda olan argümantatif metinler için çeşitli konularda ücretsiz örnekler bulabilirsiniz.




10-  https://www.1jour1actu.com : Çocukları çeşitli konularda bilgilendirebilmek için eğlenceli ve kısa videolar, yazılar ve podcastler hazırlayan bu site, öğrenme sürecinizi eğlenceli hale getirerek kendinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim