İngiltere'de Güçlü 8. Yüzyıl Kraliçesi Tarafından Yönetilen Kayıp Manastır Keşfedildi

İngiltere'deki arkeologlar, M.S. sekizinci yüzyılda Mercia Krallığı'nın kraliçesi olan Kraliçe Cynethryth'in kayıp manastırını bulmuş olabilirler.

İngiltere'deki arkeologlar, M.S. sekizinci yüzyılda Mercia (Mersiya) Krallığı'nın kraliçesi olan Kraliçe Cynethryth'in kayıp manastırını bulmuş olabilirler.

Kral Offa ile evli olan Cynethryth, o zamanlar bir kadın için alışılmadık derecede yüksek bir güce sahipti.

Yüksek Güce ve Etkiye Sahip Kraliçe: Cynethryth

İngiltere'deki Reading Üniversitesi'nde Arkeoloji profesörü olan proje lideri Gabor Thomas yaptığı açıklamada, "Cynethryth büyüleyici bir figürdü, yaşamı boyunca gerçek statüye ve etkiye sahip olan kadın bir liderdi. Sadece imajıyla madeni paralar (sikkeler) basılmakla kalmadı, aynı zamanda güçlü Avrupa lideri Charlemagne'nin İngiliz meslektaşlarına yazdığı zaman, hem Kral Offa'ya hem de Kraliçe Cynethryth'e ortaklaşa yazdığı ve her ikisine de eşit statü verdiği biliniyor" dedi.

Thomas, yaptığı açıklamada Cynethryth'in "Mercian kraliyet ailesinde doğduğunu ve muhtemelen kendi başına çok yetenekli ve karizmatik bir figür olduğunu" söyledi.

Tarihi kayıtlara göre, Offa öldükten bir süre sonra Cynethryth bir manastırı yönetmeye karar verdi. Şimdi Thomas, ekibin modern bir kilisenin yanında, Cookham köyünde manastırı bulduğuna inanıyor.

Manastır birkaç ahşap binadan oluşmaktadır. İçinde arkeologlar yemek pişirmek ve yemek için kullanılan çömlek kapları, bronz bir bilezik ve bir elbise iğnesi, pencere camı kalıntıları ve yiyeceklerden elde edilen hayvan kemikleri buldular. Mücevher ve pencere camının varlığı, yüksek statüye sahip birinin Manastırı yönettiğini ve manastırın tarihi ve yerinin de ekibin bunun Cynethryth liderliğindeki manastır olduğu fikrini desteklediğini gösteriyor.

Thomas, yaptığı açıklamada manastırın çoğunlukla rahibelere ev sahipliği yapmış olabileceğini söyledi; "ya da hem keşişlere hem de rahibelere ev sahipliği yapan bir "çifte manastır" olabilir" dedi.

Tarihsel kayıtlar, Cynethryth'in M.S. 798'den bir süre sonra öldüğünü ve muhtemelen manastıra gömüldüğünü gösteriyor; gelecekteki kazılar mezarını ortaya çıkarabilir. Sitede kazı çalışmaları devam ediyor.

Haberleri kaçırmamak için bizi Twitter, Facebook ve Flipboard'da takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim