Kesinlikle Yapılması Gereken Blogger Seo Ayarları

Kesinlikle Yapılması Gereken Blogger Seo Ayarları

Günümüz internet dünyasında elde tutulur değeri olan bir yere ulaşmak istiyorsanız seo ayarlarınızı kesinlikle yapmanız gerekiyor. Peki bu seo denen meret nedir hemen onu anlatalım. Seo yani Search Engine Optimization kısaca arama motorlarının web sitelerini tarayabilecek en uygun hale getirmek diyebiliriz. Seo ayarlarımızı nasıl mı yapmalıyız ? Hemen başlayalım o zaman.

1. Meta Tags Açıklaması

Meta açıklaması sitenizin arama motorlarında görünen açıklamasına denir. Örnek olarak alttaki görsele bakabilirsiniz.

Meta Tags Açıklaması

Kırmızı alan içinde yer alan kısım bizim Meta açıklamamız oluyor. Bunu nasıl yapacağımıza geçelim hemen. İlk önce blogumuzun kontrol panelini açalım ve ayarlar kısmına gelelim. Ardından Meta etiketler kısmını bulalım ve Arama açıklamalarını etkinleştir seçeneğini aktif edelim. Alttaki örnekteki gibi sitenizi tanıtan çok uzun olmayacak şekilde bir tanıtım yazısı yazıp kaydet diyerek işlemimizi tamamlayalım.

Meta Tags Açıklaması

2. Özel Robots.txt

Bu seo olayının en önemli parçalarından biridir eğer yanlış bir şey yaparsanız siteniz arama motorlarında gözükmeyebilir. Bu özellik sayesinde arama motorları sitenizi rahatlıkla tarayabilir.

Öncelikle blogumuzun kontrol paneline girip ayarlar bölümüne gelelim ve Özel Robots.txt kısmını bulalım ardından Özel ads.txt özelliğini etkinleştir diyelim ve Özel Robots.txt kısmına alttaki kodları yapıştırıp kaydet diyelim.

User-agent: Mediapartners-Google

Disallow:



User-agent: *

Disallow: /search

Allow: /


Sitemap: http://canuzunyool.blogspot.com/sitemap.xml

https://canuzunyool.blogspot.com/ yazan yeri kendi sitenizin adresi ile güncelleyin.

3. Özel Robot Başlık Etiketleri

Bu yapacağımız işlem ise sitemizde yer alan hangi kısımların indexlenip indexlenmediğini seçmek olacak. Yani arama motorlarında sitemizin hangi kısımlarının gözüküp gözükmediğine karar vereceğiz.

Üstte anlattığım Özel Robots.txt kısmının hemen altında yer alan Özel Robot Başlık Etiketlerini etkinleştir diyelim. Ardından altta işaretlediğim yerleri işaretleyip kaydedin.

Ana Sayfa Etiketleri

Ana Sayfa Etiketleri

Arşivleme Ve Arama Sayfaları

Arşivleme Ve Arama Sayfaları

Yayın Ve Sayfa Etiketleri

Yayın Ve Sayfa Etiketleri

4. Sitenizi Search Console'a Ekleyin

Search Console sitenizde yer alan url'leri botlar aracılığıyla inceler ve bunların arama motorlarına eklenebilirlik durumuna bakıp sitenizi indexler. Seo ayarlarındaki en önemli kısımlardan biridir.

Öncelikle buraya tıklayarak Search Console'u açalım. Ardından şimdi başla diyelim sizi alttaki sayfaya yönlendirecektir. Buraya sitenizin adresini girin ve devam edin.

Sitenizi Search Console'a Ekleyin

Bu işlemden sonra sitemizi doğrulamak için yöntemler çıkacaktır burdan HTML etiketi kullanarak doğrulamayı seçelim ve çıkan kodları temamızın <head> kısmının hemen altına ekleyelim. Ekledikten sonra bitti diyerek devam edelim. Daha sonra alttaki görseldeki gibi site haritaları kısmına gelelim.

Sitenizi Search Console'a Ekleyin

Sırayla https://canuzunyool.blogspot.com/sitemap.xml ve https://canuzunyool.blogspot.com/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500 url'lerini Site haritası URL'sini girin kısmına gönderin. canuzunyool.blogspot.com Yazan yerleri kendi sitenizin adresine göre düzenlemeyi unutmayın.

5. Resimlerinize Alt Başlık Ekleyin

Birçok kişi bunu atlar fakat resimlerinize alt başlık eklemek sizi eklemeyen kişilerden arama motorlarında daha üste çıkarır. Yazı yazarken eklediğiniz resme bir defa tıklayın ve sağ altta çıkan ayarlar simgesine tıklayın. Alttaki görseldeki gibi yazınızla veya görselle alakalı istediğiniz bir şey yazabilirsiniz fark etmez.

Resimlerinize Alt Başlık Ekleyin

6. Kalıcı Bağlantı Ve Arama Açıklaması

Yazılarınızı yazarken kalıcı bağlantınız otomatik olarak oluşturuluyor fakat Türkçe karakterler eklenmediği için ortaya bazen saçma şeyler çıkabiliyor bunu yazınızı yazarken sağ tarafta bulunan Kalıcı Bağlantı kısmından düzeltebilirsiniz.

Kalıcı Bağlantı

Siz de Otomatik Kalıcı Bağlantı işaretli olacaktır her seferinde Özel Kalıcı Bağlantıyı seçerek yazınızın başlığına göre düzenlemeyi unutmayın.

Arama açıklaması ise tıpkı sitemizin arama açıklaması olduğu gibi yazdığımız her yazının da arama açıklaması bulunuyor bunu da yazınızı yazarken sağ tarafta bulunan Arama Açıklaması kısmından alttaki resimdeki gibi ekleyebilirsiniz.

Arama Açıklaması

Boş olan alanı yazınızın bir yerinden veya kendiniz 150 karakter içeren bir şeyler yazarak doldurabilirsiniz.

Temel olarak yapmanız gerekenler bunlar. Ayrıca makale yazarken kesinlikle özgün olun başka sitelerden kopyalayıp yazmanız bir anlam ifade etmez. Aklınıza takılan bir şey veya seo ayarlarına eklemek istedikleriniz olursa yorum bölümünde belirtebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim