Kurumsal şirketlerin sahip oldukları Bitcoin miktarları

kurumsal-bitcoin-yatirimcilarinin-elinde-tuttugu-bitcoin-miktari

Kurumlar tarafından Bitcoin yatırımı artık yaygın bir durum haline gelmiş durumda. Önceki yıllarda bu durum böyle değildi ancak artık Bitcoin'in getirisi ve sürekli bir yükseliş performansı gösterip talep görmesi kurumsal şirketlerin de ilgisini çekmiş görünüyor.

Bu yüzden de kurumsal yatırımcılar bir süredir kriptolara yatırım yapıyorlar ve hala da yapmaya devam ediyorlar. 2020'de başlayan boğa piyasası, kripto paralara olan yatırımın kurumsal nitelikte olduğunun da bir göstergesi. Tahminler sürekli büyümeye işaret ediyor ve kurumlar bu payın dışında kalmak istemiyorlar.

Grayscale Bitcoin Trust gibi fonlar, bu noktada kripto para birimlerindeki paylarını artırmaya başladı. Michael Saylor'un MicroStrategy'si endişe verici bir oranda bitcoin satın alıyordu. Bitcoin'de bir CEO yükselişi ile bu sürpriz değildi. Saylor'un kendisinin de dijital varlıkta kişisel bir paya sahip olduğunu kabul ettiği gibi. Kurumsal ilginin artmasıyla birlikte, bu noktada kaç kurumsal yatırımcının bitcoin'e sahip olduğunu bilmek tabiki de önem arz ediyor.


Toplam Arzın %10'una Yakınını Kurumsal Cüzdanlar Oluşturuyor

Veriler, kurumsal yatırımcıların şu anda toplam bitcoin arzının neredeyse %8'ine sahip olduğunu gösteriyor. En iyi yatırımcıların artık elinde yüz binlerce bitcoin var. Bitcoin Hazinelerinden elde edilen kümülatif toplam, kurumsal yatırımcılar tarafından tutulan toplam BTC'yi şu anda 1,6 milyondan fazla bitcoin'e ulaşmış durumda ve bu durum mevcut BTC arzının toplam %7,91'ini oluşturuyor.

Bu varlıkların satın alındığı toplam maliyet temeli, kurumsal yatırımcıların şu anda kârda olduğunu gösteriyor. Bitcoin Hazineleri verileri toplam maliyet tabanını 53,9 milyar dolar olarak belirledi. Kurumsal yatırımcılar tarafından tutulan BTC'nin değeri şu anda 77,8 milyar dolar. Bu, kurumsal yatırımcıların yatırımlarından kar elde ettikleri anlamına geliyor.

Veriler ayrıca bazı kurumsal yatırımcıların olumsuz olduğunu gösterirken, kurumsal yatırımcıların çoğunluğunun kâra döndüğünü gösteriyor. Bazıları varlığa ilk yatırımlarının 97 katını yapıyor.




Bitcoin'e Yatırım Yapan Kurumlar

Bitcoin'e yatırım yapan toplam 61 kurumsal yatırımcı olduğu belirlendi. Bazı kurumsal yatırımcılar yalnızca 2 Bitcoin kadar düşük bir değere yatırım yapmışken diğerleri yüz binlerce bitcoin yatırımı yapmış durumda.

Tüm kurumsal yatırımcılar arasında Grayscale, şu anda trust tarafından tutulan 654.885 bitcoin ile sorumluluğu üstlendi. BTC varlıkları, güvenin toplam piyasa değerinin %118'ini oluşturuyor. Bitcoinlerin satın alındığı MicroStrategy'nin bir yan kuruluşu olan MacroStrategy, şu anda 108.991'e sahip. 2,9 milyar dolarlık bir maliyet elinde bulunduran diğer bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Ve şu anki değeri 5,1 milyar dolar. Şirketin ilk yatırımında zaten %100'ün üzerinde kazanç elde ettiğini gösteriyor.

Bunlara ek olarak da, Bulgaristan hükümetinin şu anda kurumsal yatırımcılar için en büyük potalardan birine sahip olmasıdır. Bulgaristan, 3,3 milyar dolarlık bir maliyetle satın alınan 213.519 bitcoine sahip. Madeni paraların şu anki değeri 10 milyar dolar. Bulgaristan hükümetinin ilk BTC yatırımında şimdiden %300 kazanç elde ettiğini belirtelim.


UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim