Merkezi Olmayan Depolama Projesi, Solana'nın NFT Yazının Ortasında Bir Haftada %66 Arttırdı

solana nft sayesinde yükselişe geçti


Bu yazki NFT patlaması, birkaç önemli pazar yerini destekleyen merkezi olmayan bir depolama projesi olan Arweave'deki artışın arkasındaki temel neden olabilir.

Nomics'e göre Arweave'in yerel AR tokeni, son birkaç saat içinde 20.24$'dan mevcut fiyatı olan 24.78$'a yükselerek etkileyici bir ralli gerçekleştirdi .

Daha da etkileyici olanı, tokenin geçen haftaki %66'lık yükselişi oldu.

Bu çalışmanın bir kısmı , Solana blok zincirinde büyüyen, değiştirilemez token ( NFT ) ekosistemine de atfedilebilir . NFT, sahibine sanat, müzik veya konser biletleri gibi NFT'deki içerik üzerinde benzersiz mülkiyet hakları veren blok zinciri tabanlı bir dijital sertifikadır .

Bunun nedeni, Arweave'in teknolojisinin Degen Ape Academy , Sollamas ve SolanaDoges dahil olmak üzere en popüler Solana tabanlı NFT'lerin bazılarını desteklemesidir . Arweave'deki aktivite istikrarlı bir şekilde artmasına rağmen, son birkaç hafta içinde belirgin bir artış oldu.

ar token grafiği

AR belirteci, bu tür bir depolama için ödeme yapmak için gereken para birimi olduğundan, en son fiyat hareketi bu talebi yansıtır.


Arweave nedir?

Bitcoin ve Ethereum'daki önde gelen kripto para birimlerinden veya DeFi'nin çekici mavi çip belirteçlerinden farklı olarak, Arweave çok daha az seksi bir zorlukla mücadele ediyor: Kalıcı meta veri depolama. Arweave , Filecoin ve Gezegenler Arası Dosya Sistemindeki ( IPFS ) emsalleri gibi, Google ve Amazon'un şu anda sahip olduğu veri depolama tekelini merkezden uzaklaştırmak istiyor.

Bunun nedeni, büyük teknoloji şirketlerinde depolanan verilerin kaybolması, bozulması veya sahiplerinin erişemeyeceği olmasıdır. Örneğin, Google'ın sunucuları çöktüğünde, bu makinelerde depolanan veriler de kullanılamaz hale gelir.

Bu günlerde, bu özel hizmet, en son NFT patlaması sırasında kritik hale geldi.

İşte Nedeni :
NFT'ler basıldığında, ister bir müzik parçası, ister çizgi film pengueni , ister oyun içi ödül olsun, meta verilerinin bir yerde saklanması gerekir. Bu durumda meta veriler, NFT'nin gerçek içeriğinden veya onun temel kodundan herhangi bir şey olabilir. Ve bazen bu veriler merkezi bir sunucuda depolanır.


Doğal olarak, sunucu çökerse veya çevrimdışı duruma geçerse bu depolama seçimi sorunlu hale gelir. 2017'de satın aldığınız altı haneli CryptoKitties hemen daha az değerli hale geliyor. Arweave, Filecoin ve IPFS'nin değer önermelerinden biri burada yatmaktadır.

NFT'lerden gelen meta veriler bile zincir üzerinde depolanabilir ve içeriği temeldeki blok zinciri kadar değişmez hale getirir.




UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim