Solana ile Ethereum arasındaki rekabet kızışıyor

solana-ile-ethereum-arasindaki-rekabet-kizisiyor

Kripto para piyasası Pazartesi yani bugünün sabahına düşmesine rağmen, gelişmekte olan token Solana patlayıcı bir ralliye girdi ve rakibi olan Ethereum etrafında artan yatırımcı tutkusu sayesinde tüm zamanların en yüksek seviyesini 100 doların üzerine çıkardı. Bu aynı zamanda merkezi olmayan finansın patlaması için gerekli akıllı sözleşmeleri de destekliyor .

Solana'nın fiyatı Pazartesi sabahı %12 yükselerek 103,72 doların üzerine çıkarak, yalnızca 18 ay önce piyasaya sürülen tokeni, 30 milyar doların biraz üzerinde piyasa değeriyle dünyanın sekizinci en büyük kripto para birimi haline getirdi.

Londra merkezli kripto para komisyoncusu GlobalBlock'ta tüccar olan Jonas Luethy, “Popüler altcoin Solana, pazardaki aykırı değer statüsünü yeniden doğruladı” diye yazdı ve Solana'nın son 24 saatte değeri yükselen ilk on kripto para birimi olduğunu belirtti.

Luethy , Solana'nın rallisinin arkasındaki katalizör olarak, ünlüler arasında giderek daha fazla çekiş kazanan blok zinciri tabanlı dijital sanat koleksiyonları olan NFT'lerin artan popülaritesine işaret etti .

Luethy'ye göre, Ağustos ayındaki NFT satışları, Mayıs ayında bir önceki en iyi aylarının üç katından fazla, yaklaşık 900 milyon dolarlık bir rekor kırdı.

Hafta sonu, Solana başka bir dönüm noktasına ulaştı: Düzenleyicilerin dikkatini çeken merkezi olmayan finans projelerinin değeri, tokenin blok zincirine sabitlendi ve ilk kez bu ay neredeyse üçe katlanarak 3 milyar doları aştı.




Daha geniş kripto pazarının değeri geçen hafta neredeyse sabit kalmasına rağmen, Solana'nın fiyatı şaşırtıcı bir şekilde %37 arttı ve bu yıl kazanımları %100'ü çoktan geçti.

Geçen Salı günü bir raporda kripto yatırım şirketi CoinShares, Solana'nın geçen hafta diğer tüm kripto para birimlerinden daha büyük yatırım girişleri kaydettiğini ve 3.2 milyon dolara kıyasla 7 milyon dolardan fazla net yatırım aldığını, Ethereum ve Bitcoin için 2,8 milyon dolarlık bir kayıp olduğunu açıkladı. Yatırım stratejisti James Butterfill, Solana'nın daha büyük rakibi Ethereum'a kıyasla daha esnek yazılımı ve daha hızlı işlem hızının, yatırımcılar ve yazılım geliştiriciler arasında çekiş kazanmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Solana'nın geçen haftaki çarpıcı rallisi, bir dizi sözde altcoin veya piyasa liderleri Bitcoin ve Ethereum kripto para birimi alternatifleri arasında büyümeye öncülük etti. Solana'nın akıllı sözleşmelere verdiği destek, NFT'ler ve DeFi etrafındaki vızıltılardan yararlanmasına yardımcı oldu.Bununla beraber diğer kripto paralar da güncelleme yayınlamaya devam edecek. Örneğin Cardano, önümüzdeki ay bir yazılım güncellemesi başlatmayı planlıyor.


UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim