Sosyal Medyada "Taliban Kardeşim Değildir" Tepkisi!

A Haber canlı yayınına katılan Taliban sözcüsü Suhail Shaheen, Afgan çocuklarını kaçırdıklarını yalanlarken, bir de "Türkiye Bizim İçin Kardeş Ülkedir." ifadelerini kullandı. Taliban sözcüsünün yaptığı bu açıklama sonrasında, sosyal medya "Taliban Kardeşim Değildir" etiketiyle ayağa kalktı.


Geçtiğimiz günlerde Afganistan yönetimi Taliban tarafından ele geçirilmişti. Bu nedenle Türkiye'ye de binlerce Afgan'ın göç etmesi sonrasında gündem konusu Afganlar oldu. Ortaya atılan birçok iddia sonrasında Taliban sözcüsü Suhail Shaheen, A Haber canlı yayınına bağlandı. Suhail Shaheenn, Afgan çocuklarını kaçırdıklarını yalanlayarak, "Bu haberler doğru değildir. Propaganda için kullanılan haberlere itibar edilmemeli. Böyle bir şey olmamıştır ve yaratılan haberlerdir." ifadelerini kullandı. Yorum sizin...


Aynı zamanda Türkiye'nin kardeş ülke olduğunu vurgulayan Shaheen, "Bizim mesajımız dünyaya şudur; Afganistan'da bir hükümet kurulacak ve bu hükümet dünyadaki düzene uyum sağlayacak. Bölgesel olarak da herkesle uyum içinde olacağız. Pakistan, Afganistan ve çevremizdeki için temel haklan tanıyarak yönetim kurmak istiyoruz. Herkesin içi rahat olsun. Kimse için tehdit oluşturmuyoruz." ifadelerini kullandı.


"Taliban Kardeşim Değildir"

Taliban sözcüsünün "Türkiye bizim için kardeş ülkedir" sözleri sonrasında sosyal medyada büyük tepki yağdı. Twitter'da açılan #TalibanKardeşimDeğildir etiketi içerisinde 40 binden fazla tweet atıldı.


İlgili Konular

1- Bir Zamanlar Kıbrıs Dizi Oyuncuları İsimleri: İşte Tam Kadro!

2- Tolga Çevik'in Sunduğu Tolgshow'a Katılan Bütün Ünlü Konuklar

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim