Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Yeni Çatlaklar Bulundu

Üst düzey bir uzay yetkilisinin bildirdiğine göre, Rus kozmonotlar Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) Zarya modülünde çatlaklar keşfettiler.

Üst düzey bir uzay yetkilisinin 30 Ağustos Pazartesi günü bildirdiğine göre, Rus kozmonotlar Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) Zarya modülünde çatlaklar keşfettiler ve çatlakların zamanla yayılabileceğinden endişe duyuyorlar.

Reuters'e göre, roket ve uzay şirketi Energia'nın baş mühendisi Vladimir Solovyov, RIA haber ajansına yaptığı açıklamada, "Zarya modülünde bazı yerlerde yüzeysel çatlaklar bulundu. Bu kötü ve çatlakların zamanla yayılmaya başlayacağını gösteriyor" dedi. Fonksiyonel Kargo Bloğu olarak da adlandırılan Zarya modülü, NASA'ya göre 20 Kasım 1998'de yörüngeye fırlatılan ISS'nin şimdiye kadar fırlatılan ilk bileşeniydi.

Reuters'e göre Solovyov geçtiğimiz günlerde ISS'nin yaşını doldurmaya başladığını ve 2025'ten sonra potansiyel olarak kırık ekipmanların olabileceği konusunda uyardı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) Yeni Çatlaklar

Bu yeni çatlakların ortaya çıkışı, ISS'deki son birkaç olayı takip ediyor. Haberlere göre, Rus kozmonotlar Mart ayında Zvezda modülünde yaklaşık insan saçı genişliğinde iki küçük çatlağı kapattılar. Zvezda modülü, iki kozmonot için yaşam alanları içerir ve istasyonun ABD kısmındaki yedek yaşam destek sistemleriyle birlikte istasyonun yaşam destek sistemlerini destekler. Modüldeki minik çatlakların, NASA ve Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos'un aylardır araştırdığı bir hava sızıntısının kaynağı olduğu düşünülüyordu.

Haberlere göre, Ağustos ayında Rus araştırma modülü Nauka'nın jet iticileri beklenmedik bir şekilde ateşlendi ve tüm istasyonu yerinden oynattı. Modül saatler önce istasyona yanaşmıştı ve iticiler aniden tekleme yaptığında, Nauka esasen ISS'yi de beraberinde çekerek kenetlenme noktasından uzaklaşmaya çalıştı.

Reuters'e göre Rus yetkililer, bir yazılım arızası ve bir insan hatası dokunuşunun büyük olasılıkla olaya yol açtığını söyledi.

Bizi Twitter, Facebook ve Flipboard'da takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim