Yabancı Dilinizi Geliştirmek İçin En Başarılı Siteler ve Yöntemler

 



Bulunduğumuz yüzyılın şartlarını göze alırsak yabancı dil öğrenmek artık bir zorunluluk haline gelmiş durumda. Son yıllarda gelişen koşullardan dolayı artık çoğu hizmete internet ortamı sayesinde kolayca erişilebiliyor. Bu hizmetlerden biri ise yabancı dil öğrenmek/ geliştirmek. Bugün sizlere yabancı dilinizi geliştirmek için en iyi siteler ve birkaç farklı yöntemi derledim. Keyifli okumalar!


1- Busuu



Bu site size İspanyolca, İtalyanca, İngilizce gibi birçok farklı dili öğretmeyi vadediyor. Yabancı dil öğrenme konusunda uzmanlaşan kişilerin görüşlerine göre Busuu, dil öğrenmenin ilk birkaç ayında kullanılabilir. Keyifli alıştırmaları ve öğretici etkinlikleriyle yeni kelimeleri aklınızda tutmaya yardımcı oluyor. Ayrıca görsel hafızası iyi olanlar için de çok yararlı olduğunu düşünüyorum çünkü sitenin genel algoritması her kelimeye bir görsel adamış durumda.






Son zamanlarda özellikle Youtube, Instagram gibi sosyal mecralarda eminim siz de sıklıkla rastlamışsınızdır Cambly'e. Hatta sırf bu yüzden siteye ön yargılı yaklaşıyor olabilirsiniz. Ne yalan söyleyeyim, başta ben de öyle yaklaşıyordum. Fakat güvendiğim insanlardan gerçekten başarılı olduğuna dair görüşler aldığımda ve pandemi dolayısıyla İngilizce konuşmamın biraz gerilediğini hissettiğimde denemekten zarar gelmez dedim. Gerçekten alanında başarılı hocalardan ders alıyorsunuz. Sizi gerektiğinde uyarıyorlar ve bir aylık paketim bittiğinde konuşmamın geliştiğini hissediyordum. Eğer siz de benimle aynı durumları yaşıyorsanız bir şans verin derim.


3- Müzik/ Podcast Dinleme

 

Başlığı ilk okuduğunuzda tuhaf gelebilir ama yabancı dilimi geliştirmemi sağlayan en önemli yöntemlerden biri de müzik/ podcast dinlemek oldu benim için. Geliştirmek istediğiniz dilde müzik dinlerken aynı anda hem sözlerine hem de çevirisine bakarsanız o kelimelerin anlamını öğrenerek dinlemiş oluyorsunuz. Böylece o şarkıdaki kelimeler zihninizde bir yer ediyor ve başka bir yerde duyduğunuzda anlamını bilmiş oluyorsunuz. Ayrıca şarkılar sayesinde telafuzunuzu da geliştirme imkanı bulabilirsiniz. Geliştirmek istediğiniz dil için başlangıç seviyesinden başlayarak bir sürü podcast bulmak mümkün. Özellikle Spotify ve Apple Podcasts uygulamalarında çok sayıda podcast var.

4- Flashcard Yöntemi



Uzmanlara göre ders çalışırken kullanabileceğiniz en etkin yöntemlerden biri olan flashcard yöntemi şöyle çalışıyor:
  • Anlamını bilmediğiniz kelime/ cümle minik kağıtlara yazılır.
  • Kağıdın arkasına o kelime veya cümlenin anlamı yazılır.
  • Aradan zaman geçtikten sonra kağıtlara bakılır ve kelimenin anlamı düşünülür.
  • Eğer anlam biliniyorsa kağıt yerine koyulur.
  • Bilinmiyorsa ise aynı kağıt tekrar hazırlanır.
İşlem anlam öğrenilene kadar tekrarlanır.


Benim dil geliştirmemde işime yarayan siteler ve yöntemler bu şekilde. Sizin de beğendiğiniz siteler ve yöntemleri bekliyorum.

Adile Tuva SERTEL

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim