Ayı flaması onaylandı mı? Bitcoin'de bu hafta izlenmesi gereken 5 şey

ayı flaması doğrulandı mı ? Bitcoin'de izlenmesi gereken 5 olay


BTC spot fiyat hareketi Pazartesi günü kasvetli görünüyor, ancak yatırımcılar, analistler ve daha fazlasının belirttiği gibi, Bitcoin'de aşağı yönlü olmak için neredeyse hiçbir neden yok gibi görünüyor.Ama düşüşe sebep olmuş olabilecek 5 gelişmeyi de sizler için yazımızda derledik.

Bitcoin ( BTC ) yeni bir haftaya riskli bir yerde başladı.45.000 doların altında işlem gören BTC, bazı önemli hareketli ortalamaların altında kaldı.

Bir dizi kaldıraçlı pozisyon gevşemesinin piyasayı 42.800 dolara zorlamasından neredeyse bir hafta sonra, Bitcoin sonraki toparlanmasının çoğunu silmiş durumda.

Hafta sonu bir paradigma kayması yoluyla çok az şey üretti ve şimdi aşağı yönlü bir oynaklık sergilemeye devam ediyor. BTC/USD'nin bir haftada %13 düşmesiyle, yatırımcıların bir sonraki hareketin ne olabileceğini tahmin etmelerine yardımcı olabilecek 5 konuyu sizler için ele aldık.


Geri tepme nedeniyle stoklar

Eylül ayının ilk yarısında Bitcoin'in sıkıntılarına eklenen satış baskısının ardından hisse senetlerinin bu hafta daha iyi performans göstermesi bekleniyor.

Kırmızı bir hafta geride kalırken, beklentiler, hisse senetlerinin Mart 2020'deki Coronavirus olayından bu yana piyasaları karakterize eden bir trendi sürdürerek toparlanacağı yönünde gibi duruyor.

Yatırım yöneticisi ve Capriole CEO'su Charles Edwards, "Hisse senetleri bekleniyor, bu hafta sıçrama olabilir ve Bitcoin için biraz rahatlama sağlayabilir" diyor.

Bitcoin'in makro trendlerle olan genel ilişkisi, geçtiğimiz yıl içinde giderek daha fazla sorgulanmaya başlandı. Bununla birlikte, Eylül ayındaki Federal Rezerv Jackson Hole sanal zirvesinde kanıtlandığı gibi, sisteme yönelik şoklar BTC fiyat hareketini etkilemeye devam ediyor.

Edwards, karşılaştırmalı bir grafiğin yanı sıra yorumlarda "Dünya hala Bitcoin’i varlık üzerinde bir risk olarak görüyor" diye de ekliyor .

"2021'deki neredeyse her Bitcoin düzeltmesi, -%2 veya daha fazla bir S&P500 düzeltmesiyle ilişkilendirildi."

Öte yandan, güçlü hisse senetleri ABD dolarının gücünü kontrol altında tutmaya hizmet edebilir, bu da Bitcoin'e nefes almak için daha fazla alan sağlar.

ABD doları döviz endeksi (DXY), kazanımlarını konsolide etmek için durmadan önce geçen hafta 93'e doğru hızlı bir hareket gördü ve bu süreç devam ediyor.


Spot fiyat yükseliş metriklerinin daha da altına düştü

Tahminlere göre, bu haftaki BTC fiyat yörüngesi söz konusu olduğunda makro hamleler anlaşmayı bozabilir.

Hafta sonu boyunca değiştikten sonra Pazar, BTC/USD'nin 45.000 doların altına düşmesiyle sonuçlanan son dakika oynaklığı gördü.

Spot tüccarlar bahislerini daha aşağı yönde riske atarken, zincir üstü ölçümler, benimseme fenomeni ve fiyat arasında tartışmasız hiç bu kadar büyük bir eşitsizlik olmamıştı.

Bitcoin Stablecoin likiditesi, borsalarında 3 yılın en düşük seviyesini gördü.

Moskovski daha sonra makro piyasaların gerçekten de haftaya yeşil ile başladığını ve kısa vadeli teminat olarak kullanılmayan stabilcoinlerin açık bir yükseliş argümanı oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Cointelegraph'ın bildirdiği gibi, mevcut tahminler, önemli hareketli ortalamaların oldukça altında olmasına rağmen , bu seviyelerden bir toparlanmanın hala mümkün olduğu potansiyel fiyat tabanları olarak 43.000 dolar ve 38.000 dolar olarak görülüyor .

Eylül ayı genelde Bitcoin için tarihsel olarak düşük performans gösteren bir ay oldu ve bu nedenle, fiyat tahminleri Ekim'den itibaren yeniden başlamak için "gerçek" yükselişi destekliyor.

Popüler Twitter hesabı Lark Davis Pazartesi günü takipçilerine verdiği demeçte , "Bitcoin'in Eylül ayında kırmızı bir ayı geçirebileceğini ve 4. çeyrekte büyük bir fiyat hareketi yaşamadığından bahsetti ancak BTC'nin yıl sonu hedefi olarak 100.000 doları" bulabileceğini de ifadelerine ekledi.



Bitcoin 2017 ile dans mı ediyor ?

Her şey kıyamet ve kasvet değil.Bu yarılanma döngüsü söz konusu olduğunda, Bitcoin bu yıl fiyat kazanımları açısından hala "2017 ile dans ediyor" gibi görünüyor.

Ticaret platformu Decentrader , bu hafta BTC/USD'nin 2021'de blok sübvansiyon yarılanmasından sonraki yıl için hala her şeyin yolunda olduğuna işaret eden verilere yer verdi.

Decentrader analisti Filbfilb hafta sonu yaptığı yorumlarda "Şu anda 2017 ile dans ediyoruz" dedi .

Grafik, Mayıs'ın madenci rotasının ilerlemeyi ne ölçüde alt üst ettiğini gösteriyor. Eskiden 2013 ve 2017 kazançları arasında, Bitcoin daha sonra Mayıs'ta yeni bir alt paradigma oluşturmak için düştüğünü ama sonrasında devam eden bir trend olduğunu söylüyor.

Analistlerin Bitcoin'in 2021'i, tıpkı 2013 ve 2017'de olduğu gibi, Mayıs'ın 29.000 $'lık seyahatiyle ilişkili bir fiyat düşüşü ile nasıl tamamlayacağına dair bahsi olmaya devam ediyor.


Aylık likit olmayan arz için yeni tüm zamanların en yüksek seviyesi

Geçen haftaki fiyat düşüşü ortamını öncekilerden ayıran bir özellik de yatırımcı davranışıdır.Düşüşe rağmen herkes satın almaya devam etti.

Mart 2020 gibi olaylar sırasında yaşanan paniğin aksine, geçen hafta, güçlü eller tarafından hevesle satın alınan spekülatörler tarafından piyasaya arz fazlası ortaya çıktı.

İstatistikçi Willy Woo'ya göre, her Bitcoin yatırımcısı sınıfı, son türbülans nedeniyle ya pozisyonlarını artırdı ya da tarafsız kaldı.

Pazar günü, zincir içi analitik firması Glassnode'dan gelen verilerle birlikte, "Son zamanlarda balinalar piyasaya giriş yaptı.Elinde 10-1000 BTC arası yatırımcılar çoğunlukla yatay devam etti diye açıkladı."

"Halka açık tutulan rezervler azalıyor (esas olarak şirketler eklerken borsalar ve ETF'ler düşüyor)."

Bitcoin'in arzı her zamankinden daha fazla talep görüyorsa, benzer veriler bu noktayı pekiştiriyor. Analist William Clemente'nin belirttiği gibi, geçen hafta hodler kalıpları üzerinde çok az etkisi oldu.

Glassnode verilerine göre, "Bitcoin arzının %93'ü en az bir aydır hareket etmedi. Bu tüm zamanların en yüksek seviyesi.Arz dinamiklerinin ne kadar yüksek olduğunu gösteren başka bir metrik" yorumunu yaptı .


Bir zamanlar açgözlülük olan yere şimdi korku geliyor...

Yatırımcı duyarlılığı göstergesi, bu hafta piyasa duyguları hakkında bazı meraklı veriler yayınlayan Crypto Fear, Greed Index için her şey değişti .

42.800 dolara kadar olan düşüş, yatırımcıları aşırı açgözlülük'ten "korkuya" itti.

Ancak hafta sonu sona geldiğinde, fiyat hareketinin daha da düşmesinden dolayı, alınan coinlerle birlikte "açgözlülük" biraz daha artmış oldu.

Borsalar arasındaki fonlama oranları, biraz pozitif olmakla birlikte, fiyat performansını artıran "kısa bir sıkışma" olasılığını azaltmaz.

Yazımızın yazıldığı sırada BTC 44200 dolar civarından işlem görmekteydi. Bu da piyasaya, her ne kadar alımlar olsa da korku salmaya devam ediyor.


UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim