Bilim İnsanları İnsan Beynini Kopyalayıp Bir Bilgisayar Çipine Yapıştırmak İstiyorlar

Samsung ve Harvard Üniversitesi'nden bilim insanları, beyni kopyalayıp bir bilgisayar çipine yapıştırmak istiyorlar.

Samsung ve Harvard Üniversitesi'nden bilim insanları, daha akıllı bilgisayar çipleri oluşturmaya yönelik yeni bir yaklaşımı açıkladılar: beyni kopyalayıp bir bellek ağına (bilgisayar çipine) yapıştırmak.

Nöronlar tarafından üretilen elektrik sinyallerini kaydetmek için yeni bir nanoelektrot dizisi kullanarak beynin nöronal bağlantı haritasını kopyalamayı öneriyorlar.

İnsan Beynini Kopyalayıp Bilgisayar Çipine Yapıştırmak

Çıkarılan harita daha sonra bir bellek ağına hızla yapıştırılacak. Çalışma makalesine göre:

Bu vizyonun özü, gelişmiş sinirbilim araçlarını kullanarak bir memeli nöron ağının işlevsel sinaptik bağlantı haritasını 'kopyalamak' ve ardından bu haritayı yüksek yoğunluklu üç boyutlu katı hal bellek ağına "yapıştırmaktır".

Araştırmacılar bunun, hafıza çiplerinin beynin düşük gücüne, kolay öğrenmeye, adaptasyona ve hatta "özerklik ve biliş" özelliklerine daha iyi yaklaşmasını sağlayabileceğini iddia ediyorlar.

Yaklaşımlarının, beynin sinirsel yapısını taklit eden nöromorfik hesaplamanın asıl amacını yansıttığını söylüyorlar.

Alan son zamanlarda doğadan ilham alan çipler tasarlamaya odaklandı. Araştırmacılar, beyni tersine mühendislik yapma hedefine geri dönmeyi öneriyorlar.

Ancak fikir, gerçeğe dönüşmekten çok uzak olabilir. İnsan beyninin yaklaşık 100 milyar nöronu ve bin kat daha fazla sinaptik bağlantısı vardır. Bu, tam bir nöromorfik çipin kabaca 100 trilyon hafıza gerektireceği anlamına geliyor.

Böyle bir çip oluşturmak büyük bir zorluk olacak, ancak araştırmacılar bunun yapay zeka ve yarı iletken teknolojisinin sınırlarını zorlayacağını söylüyorlar.

DonanımPro'yu Twitter, Facebook ve Flipboard'da takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim