Bitcoin'in büyük adımlar atması için bu engeli aşması gerekiyor

bitcoin

7 Eylül çöküşünden sonra, fiyatların konsolidasyonu sırasında bile spot piyasada Bitcoin birikimi devam etti. En iyi kripto para borsalarındaki arzın düşmeye devam etmesiyle, odak şimdi türev piyasasına kaydı. Özellikle, Vadeli İşlemler ve Opsiyon piyasası, piyasa duyarlılığı ve en iyi madeni paradan beklentiler hakkında bazı ilginç gözlemler sundu.

Satış sırasında çok kısa bir negatif fonlama oranları döneminden sonra, kalıcı piyasalar hafif pozitif fonlama oranlarına geri döndü ve bu da trader'ların hala yukarı yönlü bir fiyat momentumu beklediklerini gösteriyor. Bununla birlikte, daha büyük eğilim tarafsız görünüyordu veya analist Lex Moskovski'nin dediği gibi, piyasa "inanmama" içinde olabilir.

Ayrıca, vadeli işlem piyasasındaki günlük işlem hacmi, açık pozisyon (OI) 10 Eylül'de dibe vurduktan sonra yükselmeye başlasa da, ani çöküşün ardından nispeten düşük kaldı. 17 Eylül için tüm borsalarda açık faiz 8,57 milyar dolar civarındaydı. Bir gün önce kaydedilen 9 milyar dolardan daha düşük.


Piyasa hala uzun vadeli yükseliş mi bekliyor ?

btc alış satış grafiği

BTC'nin fiyatı spot piyasada konsolide olsa da, opsiyon tüccarları Btc kirpto parası üzerinde uzun vadeli yükseliş eğiliminde görünüyordu. Özellikle, OI by Strike, 50 bin dolarlık yaklaşık 10 bin Çağrı sözleşmesi ve sırasıyla 60 bin dolarlık ve 90 bin dolarlık yaklaşık 9 bin Çağrı sözleşmesi sundu.

Bunlar, özellikle spot piyasa konsolidasyonu sırasında bir piyasa için iyi rakamlardı. Ayrıca, oynaklıkta gerçekleşen yayılım bile, en son 26 Mayıs civarında görülen bir seviye olan neredeyse %1'lik en yüksek seviyesinde görünüyordu. Hem gelecekte güçlü fiyat artışlarının hem de keskin fiyat artışlarının göstergesi olabilir.Endişe verici olan, bu yüksek farkın, fiyatlar Mayıs ayı zirvelerinden çok daha düşükken gelmesiydi.


BTC nereye gidiyor?

Fiyatların konsolide olmasıyla birlikte, tüm borsalar için açığa satış tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı ve bu da piyasanın BTC fiyat artışı konusunda hala bir ikilemde olduğu anlamına geliyordu. Ek olarak, perakende tüccarlar geçmişte Bitcoin'de en çok yükselişe geçenler oldu, ancak şimdi perakende kalabalığın tuttuğu net uzun pozisyon miktarı hala 2020 temel çizgisinde kaldı. Ecoinometrics'in belirttiği gibi, Ocak ayındaki zirveden hala %50 daha düşük .

Yukarıda bahsedilenler düşüş eğilimi göstermese de, trende de geri dönmediler. Bununla birlikte, 21 Eylül için opsiyon OI değişikliği 50 bin dolarlık BTC için neredeyse 357DBT'ye sahip, bu da piyasanın yukarı yönlü bir hareket beklediği anlamına geliyor. Ancak hafta sonları BTC için zorlu geçti, bu nedenle Bitcoin'in önümüzdeki hafta bazı büyük hamleler yapması için hafta sonunu fiyatları düşürmeden geçmesi gerekiyor.



UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim