Bloomberg Kıdemli Analistine Göre Bitcoin'in Bu Yıl 100000 Dolara Ulaşabilmesinin 3 Nedeni

analist btc 100000 dolar olacak dedi

  • Azalan aktif arz
  • Elde tutulan uzun vade Btc'ler
  • Bitcoin yarılanma olayı

    • Bloomberg'den McGlone, azalan bitcoin arzının ve çeşitli yatırımcıların artan benimsemesinin BTC'yi yıl sonuna kadar 100.000 dolara itebileceğini söyledi.

      Bitcoin'in yıl sonuna kadar 100.000 doları geçebileceğine inananların sayısı artmaya devam ediyor ve en son Bloomberg'in Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone var. McGlone, diğer nedenlerin yanı sıra artan kitlesel benimsemeyi, azalan aktif arzı özetleyerek, BTC'nin önümüzdeki üç ay içinde değerini iki katından fazla artırabileceğini öngördü.


      Analistten Btc 100.000 dolara gitmesinin nedenleri

      Bu yıl, 2021 giriş seviyesine geri dönmeden önce birkaç ay içinde tüm zamanların en yüksek seviyesi için 30.000 doların altından 60.000 doların üzerine çıktığı için BTC'nin fiyatı söz konusu olduğunda zaten vahşi bir roller coaster oldu.

      Temmuz ayındaki o karanlık günlerden bu yana, kabaca 20.000 dolar kazandı ve şu anda 50.000 doların biraz altında duruyor. Ve yılın bitmesine dört aydan az bir süre kalmasına rağmen, bu zaman diliminde dolar karşısında %100'den fazla artış öngören tahminler artmaya devam ediyor.

      Bloomberg'den Mike McGlone da birkaç neden sıralayarak bu çoğunluğa katıldı . İlk olarak, birincil kripto para biriminin azalan arzına değinmeden önce tarihsel BTC ticaret eğilimlerine değindi.

      Bu birkaç açıdan değerlendirilebilir. Yarılanma adı verilen bir olaydan sonra yeni bitcoin oluşturma hızı her dört yılda bir azalır. 2020'deki en son (üçüncü) olandan sonra, oran şimdi blok başına 6.25 BTC'ye düştü.

      Buna kayıp ve erişilemez olarak kabul edilen üç milyon coini da ekleyebiliriz. Ek olarak, uzun vadeli sahipler , bu ayın başlarında olduğu gibi fiyat düştüğünde bile Bitcoin varlıklarını elinde tutmaya kararlı görünüyor ve satış yapmayı reddediyor .

      Bu aynı zamanda stoktan akışa modeliyle de büyük ölçüde örtüşmektedir. S2F, mevcut rezervlerin (veya stokların) büyüklüğü ve piyasadaki yıllık BTC arzı olarak akışı inceleyerek , yıl sonuna kadar madeni para başına 100.000 dolarlık bir fiyat etiketi öngörüyor .


      Bazıları BTC'yi evladı gibi görüyor

      McGlone'un üçüncü mantığı – artan benimseme,azalan arz ile birlikte çalışır. Temel ekonomik ilkeler, bir varlığın arzı azalırsa, talep aynı kalırsa veya yükselirse, teorik olarak fiyatın da artması gerektiğini belirtir.

      Ve birincil kripto para birimine olan talep gerçekten de son zamanlarda artıyor. Milyarlarca dolar tahsis eden dev şirketlerimiz var, bazıları da herhangi bir bölümünü satmama sözü verdi .

      Kurumsal yatırımcılar, büyük bankalara BTC riskine maruz kalabilecekleri düzenlenmiş yerler sağlamaları için baskı yapmaya devam ediyor .

      Bu nedenle, Jordan Belfort, Adam Back, Tom Lee'den Chainalysis'in CEO'suna kadar pek çok farklı insanın, bitcoin'in 2021'in sonunda gerçekten altı haneli bir fiyat bölgesine girebileceğine inanması o kadar da büyük bir sürpriz değil .



      UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim