Defi Hack : Vee Finance 35 milyondan fazla BTC, ETH çaldırdı

defi hack saldırısı vee finance

Defi Hacks sezonunda ardından Vee Finance da bu fırtınaya yakalandı. Geleneksel finans ve kripto için Defi kredi platformu dün gece saldırıya uğradı.Şirket, Twitter hesabı aracılığıyla saldırıyı açıkladı ve topluluk duyurusu gönderisinde ihlali daha da detaylandırdı . Vee Finance ekibi dün erken saatlerde birkaç anormal transferi izlediklerini ve saldırı altında olduklarını ve toplamda 8804.7 ETH ve 213.93 BTC kaybettiklerini paylaştı.

Vee Finance ekibi twittter üzerinden yaptığı açıklamada "Duyuru: Platformumuz istismar edilmiş olabilir. Tüm hizmetler duraklatıldı. Nedenini araştırıyoruz, lütfen en son güncelleme için resmi hesaplarımızı takip edin." şeklinde bir yazı paylaştı.

Ayrıca Vee Finance , daha fazla kullanıcının varlıklarının yanı sıra mevduat ve borçlanma hizmetlerinin güvenliğini sağlamak için platform sözleşmelerinin askıya alındığını duyurdu. Ancak kuruluş, sürekli adres izleme yoluyla saldırganın çalınan varlıkları şu andan itibaren daha fazla aktarmadığını veya işlemediğini doğrulayarak kullanıcıları rahatlattı.

Şirketten yapılan diğer açıklama ise "VEE ekibi, olayı daha da netleştirmek için aktif olarak çalışıyor ve varlıkları kurtarmak için saldırganla iletişim kurmaya devam edecek. Bu olayı ciddiye alıyor ve ele alıyoruz ve VEE Finance kullanıcılarının çıkarlarını korumak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sosyal medya ve topluluk duyurularımız aracılığıyla sizi bu konuda bilgilendireceğiz."


Defi Hacks, Eylül Efsanesi Saldırıları

Eylül sadece tarihsel olarak düşüşe geçmedi, aynı zamanda ardı ardına siber saldırılar yağdı. Vee Finance dahil, CoinGape şimdi sadece Eylül ayında dört Defi hack bildirdi ve henüz bitmedi. Defi korsanlarının Eylül efsanesi CREAM Finance ile başladı .

CREAM Finance, AMP jetonlarında 462.079.976 ve 2.804.96 ETH jetonlarında kullanıldı. Ağ, birinin Defi protokolünü doğrudan istismar edebildiğini ilk kez ortaya çıkardı. Kuruluş, saldırının aşamalar halinde olduğunu ve ana istismarın daha küçük bir kopya kediyle birlikte olduğunu paylaştı.

Sırada, 1 milyon USD'den fazla fon kaybeden DEX protokolü NowSwap vardı. Saldırganlar 535.000 USDT ve 158 WETH çaldı. USDT'ler, 1 inçlik dağıtılmış ağ hizmeti aracılığıyla ETH'ye dönüştürülür ve ayrıca Ethernet Square anonim ticaret platformu Tornado Cash'e aktarılır. Son olarak, dün, pNetwork ayrıca topluluğu, 12.67 milyon ABD Doları tutarında 277 Bitcoin (BTC) saldırısı konusunda uyardı.



UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim