El Salvador 150 adet Bitcoin (BTC) alımı daha yaptı

el salvador 150 adet daha  bitcoin alımı yaptı

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele Pazartesi günü Twitter'da Orta Amerika ulusunun düşüşten 150 yeni Bitcoin aldığını ve şimdi 700 adet Bitcoin biriktirdiğini duyurdu.

Bitcoin, El Salvador'da sürekli olarak trend olan bir konu haline geldi. Başkan Bukele Pazartesi günü Twitter'da yaptığı açıklamada , ülkenin yeni profil resmiyle fazladan bitcoin satın aldığını duyurdu. "Başkanlık tavsiyesini" veren Bukele, Bitcoin'leri göreceli "düşük" fiyattan satın almaya atıfta bulunarak, insanların "dipleri satın alırlarsa" yenilmeyeceklerini söyledi.

El Salvador devlet başkanı ayrıca "Dipten yeniden 150 Bitcoin daha aldık. Şu anda elimizde 700 adet Bitcoin var dedi".

Kripto para fiyatlarının çoğu, operasyonel risk ve China Evergrande Group'un gelişiminden kaynaklanan temerrüt riski nedeniyle Pazartesi günü düşüşe geçti. CoinMarketCap'e göre Bitcoin gün içinde 44.978 dolardan işlem görüyordu . Bu 700 Bitcoin, mevcut fiyata göre yaklaşık 31.5 milyon dolar değerinde.


Bitcoin son 1 haftalık değişim

Bitcoin fiyatındaki düşüşe rağmen, Glassnode'dan alınan verilere atıfta bulunan analiz, Bitcoin için haftalık zincir içi değişim akışının 1,1 milyar dolarlık bir negatif akış kaydettiğini ileri sürdü. Başka bir deyişle, veriler yatırımcılar tarafından yoğun bir Bitcoin birikimi olduğunu öne sürdüğü için Bitcoin yüksek talep görüyor, çünkü geçen hafta borsalardan 8,5 milyar dolar değerinde Bitcoin çekildi.

Yerel olarak, Bitcoin'in benimsenmesi popüler olmaya başlıyor. Artık daha fazla işletme, ABD doları ile birlikte ödeme olarak Bitcoin'i kabul ediyor .

Hükümet, geçen hafta sonu Başkentindeki en son büyük anti-bitcoin protestosu altında en az bir kripto ATM'sinin tahrip olmasına rağmen, El Salvador hükümeti 200'den fazla Bitcoin ATM'si kurdu. Ülke vatandaşlarının çoğunluğu hala bu en önemli sanal paranın ülke genelinde başka yasal ödeme olma yolunda şüpheciler tutumlarını sergilemeye devam ediyorlar.



UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim