Ethereum ağına saldırı yapıldı

ethereum ağına saldırı girişimi başarısızlıkla sonuçlandı

Bugün Ethereum ağında meydana gelen Ethereum blok zincirine yapılan başarısız bir saldırı, birkaç düğümü kandırmayı başardı, ancak ağın geri kalanını aldatamadı.

Ethereum geliştirici Marius Van Der Wijden için, saldırganın elinde geçersiz deliller vardı kabaca 550 bloktan oluşan bir zincir yayınladı. Bu, blokları ağın kurallarına göre doğru bir şekilde madencilik yapmak yerine, blokların istendiği gibi oluşturulduğu ve ağa yayınlandığı anlamına geliyor.

Ethereum düğümlerinin çoğu, çalışma kanıtlarının geçersiz olduğunu görerek blokları reddetti. Ancak bir Ethereum istemcisi olan Nethermind'i çalıştıran düğümlerin küçük bir yüzdesi blok zincirinin sahte sürümünün geçmesine izin verdi.

Ana blok zinciri artık sahte bloklarla alternatif blok zinciri versiyonunun uzunluğunu geride bıraktı. Sonuç olarak, etkilenen tüm düğümler şimdi ana blok zincirine geri döndü.

Van Der Wijden, "Müşteri çeşitliliğinin Ethereumu nasıl daha güçlü hale getirdiğine dair bir başka harika gösteri" dedi ve "düğüm operatörleriyle hemen ilgilenmeye gerek yok, sorun yok " ifadelerini kullandı.



UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim