İngilizce Bilmeden İngilizce İçerikli Site Açmak

İngilizce Bilmeden İngilizce İçerikli Site Açmak

Pek çok kişi İngilizce içerikli site açmak istiyor ama İngilizce bilgisini yetersiz gördüğü için bu hayalinden vazgeçiyor.

Peki İngilizce bilmeden İngilizce içerikli site açmak mümkün mü? Hadi biraz bunun hakkında konuşalım.

İngilizce Site Açarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İngilizce site açarken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Pek çok kişi İngilizce sitelerin çok daha profesyonel, kapsamlı bir iş olduğunu düşünür fakat bu büyük bir yanlıştır.

İngilizce site açmak ile Türkçe site açmak tamamen aynıdır.

Örneğin: Kullanılacak temanın hızlı olması, güvenli olması, seo kriterlerine dikkat etmesi gibi en temel kriterler bulunuyor.

İngilizce içerikli site açarken dikkat etmeniz gereken tüm kriterler nelerdir?

  1. Hedef kitleniz hangi ülkede ise o lokasyonu kullanan bir hosting tercih edin.
  2. Domaininizde Türkçe karakter bulundurmayın.
  3. Hızlı ve göze hitap eden temalar kullanın.
  4. SEO uyumlu makaleler hazırlayın.
  5. Rankmath & YoastSEO gibi eklentileri kullanın.
  6. İçeriklerinizi telifsiz görseller ile destekleyin.
  7. Resimlerinize alt etiket vererek Google’a resimlerinizi tanıtın.
  8. Semantik yapıyı kullanmaya özen gösterin.
  9. Başlangıç için Long-Tail (uzun kuyruklu) anahtar kelimeler üzerine yoğunlaşın.
  10. İçeriklerinizi Backlink (geribağlantı) ile destekleyin.
  11. Sitenin hızlı olması için hız optimizasyonlarını düzenli olarak kontrol edin.
  12. E posta hesabınızı kişisel olarak değil, domain adına açın.
  13. Google Adsense hesabınız var ise para kazanmak için sitenizi onaya gönderin, yok ise kayıt olun.

İngilizce SEO vs Türkçe SEO

SEO (arama motoru optimizasyonu) ile uğraşan çoğu kişi İngilizce SEO’nun çok daha zor olduğunu ve başarıya ulaşmanın neden daha çok çaba istediğini söylüyor? >Öncelikle bu çok sık duyulan bir yanlıştır.

Bunu basit bir örnekle anlatalım;

Nitche site açarken temel mantık “hedef kitleyi kısıtlamaktır”. Bu projelerin en temel açıklaması hedef kitleyi kısıtlayarak para kazanmayı amaçlamaktır. Peki İngilizce site açarken neden SEO’nun çok daha zor olduğunu düşünüyoruz? Cevabı oldukça basit, kitle artıyor ve kitle arttığı için rekabet de artıyor.

Dünyada Türkçe konuşan 250 milyon insan varken, İngilizce konuşan kişi sayısı ise tam 427 milyon kişi. Kişi ve rekabet ne kadar artarsa artsın başarıyı yakalamak mümkündür. Doğru stratejiler ve yeni şeyler deneyerek başarıya ulaşabilirsiniz. Arama Motorları küçük bir çocuk gibidir ve tek istekleri yeni şeyler öğrenmektir. Onlara klasiğin dışında bilgiler sunarak başarıyı yakalayabilirsiniz.

İngilizce Bilmeden İngilizce İçerikli Site Açılır mı?

Yukarıda bahsettiğim gibi çoğu kişi İngilizce bilmediği için İngilzice içerikli site açma fikrini tamamen başarısız buluyor ve hemen vazgeçiyor.

Peki ya size birkaç bilgi verseydim?

  1. Translatten yapılan çeviriler en temel şekilde olduğu için okuma puanı yüksek olur ve basit SEO taktikleri ile güzel sıralamalar alabilirsiniz. Buradaki önemli olan detay “okuma puanı” ne kadar yüksek olur ve gramer hatalarından arındırılırsa başarı da o kadar artar.
  2. İngilizce ve diğer dilleri bilmeyen kişiler için en güzel alternatif yapay zeka kullanmak olacaktır. Bu yöntemi kullanmak her ne kadar sağlıklı olmasa da güzel sonuçlar almanız mümkün.
  3. Üçüncü ve son önerimiz ise tabii ki bir editör ile anlaşmak. Bu herkes için mümkün değil çünkü editörle anlaşmak oldukça masraflı bir iş olacaktır ve bütçesi olmayan kişiler bu durumdan pek hoşlanmazlar.

İngilizce İçerikli Site Açarak Para Kazanmak

Çoğu kişi site açıp Adsense onayı aldıktan sonra hemen para kazanmaya başlayacağını düşünüyor.

Acı ama gerçek olan şey ise Adsense onayı almanın sadece bir başlangıç olması…

İngilizce içerikli site açarak kısa sürede gelir elde etmeyi düşünüyorsanız hayalleriniz yıkılabilir çünkü bu pek mümkün değil. Dijital ortamlarda yapılan pek çok iş sabır ve emek ister. Kimse size başarıyı altın bir tepside sunmaz, bunun için çabalamanız, zaman harcamanız gerekli.

Kısa sürede para kazanamazsınız fakat bu süreyi düşürmek tamamen sizin elinizde. Alan adınızı geçmişte kullanılan, otoriter, iyi bir backlink ağına sahip bir alan adı ile İngilizce içerikli site oluşturursanız Google’daki imajınız çok daha farklı olacaktır.

İngilizce içerikli site açmak ve para kazanmayı istiyorsanız hedefiniz her zaman ziyaretçi olmalı.

Sitenizde ziyaretçi var mı? Hangi ülkeden ziyaretçi kazanıyorsunuz? Ziyaretçi sayınız artıyor mu? Gibi pek çok kriter sizin kazanacağınız tutarı etkileyecektir.

Örneğin Adsense üzerinde Türkçe bir site ile İngilizce içerikli bir sitenin kazancı kesinlikle bir olmayacaktır.

Adsense kazanç hesaplaması yaparken;

  • Kullanıcının hangi ülkeden geldiği
  • İçeriğin ne kadar kaliteli olduğu
  • Ziyaretçinin ne amaçla girdiği

Gibi pek çok kriteri ele alır. Örneğin Türkiye’den 1 reklam tıklamasını aldığınızı varsayalım. Adsense size 1 birim Türk Parası verirken ABD’den aldığınız tıklama dolar kuru üzerinden hesaplandığı için kazancınız 3-4 birim arasında olacaktır.

İngilizce İçerikli Site Açmak Mantıklı Mı?

İngilizce içerikli site açmak mantıklı mı? Hadi size neden İngilizce içerikli site açmak mantıklı bunu göstereyim.

Günümüzde kullandığımız hemen hemen her şeye zam gelmekte, çok basit olarak gördüğünüz elektrik zammı gelecek yıl satın alacağınız hosting fiyatını arttıracaktır.

Yanı sıra Hostingler dolar bazlı çalıştığı için doların artması ile önümüzdeki yıl hostinginizi yenilerek büyük bir artış ile karşılaşabilirsiniz. Bunlardan en önemlisi ise AdSense kazancının erimesi. Türkçe sitelere %99 olarak Türk kişiler ziyaret ettiği için kazanç Türk Lirası üzerinden hesaplanmaktadır. Peki ya sitenize (Birleşik Krallık, Amerika) gibi yerlerden ziyaretçi girseydi?

Adsense yukarıda belirttiğimiz gibi kazancı ziyaretçi üzerinden hesaplamaktadır. Yani enflasyon ve zamlardan en az şekilde etkilenmek için İngilizce içerikli site açmak çok daha mantıklı olacaktır. Yanı sıra İngilizce herkesin bildiği gibi evrensel bir dildir. Bu yüzden her türlü siteye (link değişimi) ile backlink, tanıtım yazısı gibi pek çok şeyi satabilirsiniz.

Türkçe site açtığınız taktirde kazancınız zamlar, dolar kuru ve hosting fiyatları karşınızda eriyebilir ve emeklerinizin karşılığını tam olarak alamayabilirsiniz.

Fakat İngilizce sitede başarı yakalayamasanız dahi dilinizi geliştirebilir ve yeni şeyler tecrübe edebilirsiniz. Bu en kötü ihtimal idi, başarılı olursanız, harika bir gelir kaynağı, başarı hikayesi, yeni tecrübeler gibi pek çok şeyi kazanmak tamamen sizin elinizde.

Hiçbir başarı kısa sürede sizi bulmaz ve büyük başarılar, büyük emekler ister. Hayalleriniz için İngilizce içerikli site açma fikrinizin üzerine gidin ve başarmanın keyfini çıkartın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim