Intel, Yazılım Tabanlı İşlemci Yükseltmelerine İzin Verecek Özelliği Hazırlıyor

Intel'in silikonun özelliklerini yazılım tabanlı etkinleştirmenin arkasına kilitleyebilecek yeni bir özellik hazırladığını gösteren yama keşfedildi.

Bu hafta Intel'in silikonun özelliklerini yazılım tabanlı etkinleştirmenin arkasına kilitleyebilecek yeni bir özellik hazırladığını gösteren bir yama keşfedildi. Bununla birlikte, şu anda ana tüketicilerin kullandığı Intel donanımının çoğunluğuna yayılıyor gibi görünmüyor.

Yama notları yeni özelliği "Intel Software Defined Silicon (SDSi) (Intel Yazılım Tanımlı Silikon)" olarak adlandırıyor. Zaten üretildikten sonra bir silikon parçasının ek özelliklerinin etkinleştirilmesine izin vermelidir. Tamamen yazılım tabanlı olup, kullanıcının satın alabileceği bir lisansın etkinleştirilmesiyle çalışır. İşletim sistemi arabirimiyle ilgili bilgiler de dahil olmak üzere ek belgeler GitHub'da mevcuttur.

Yama notları, SDSi'nin hangi belirli özellikleri ekleyebileceğinden bahsetmiyor. Ancak, şu anda Linux sistemleriyle sınırlıdır. Yamayı keşfeden Phoronix'e göre Intel, şimdilik yalnızca Xeon işlemcilerinde SDSi'yi uygulamayı planlıyor.

Phoronix, bunu Intel'in 2010'da Intel Yükseltme Hizmeti adı verilen Core işlemcilerine sunmaya çalıştığı bir özellikle karşılaştırıyor. Ancak, bu uzun sürmedi ve asla Linux'a ulaşmadı.

SDSi (Intel Software Defined Silicon) Nedir?

SDSi, Intel'in bazı kullanıcıların ihtiyaç duymadığı özellikleri saklayarak işlemcileri daha ucuza satma çabası olabilir. Ardından, kullanıcılar ekstralara ihtiyaç duyduklarını tespit ederlerse, tamamen yeni bir işlemci satın almak zorunda kalmadan bunları almak için bir yazılım lisansı alabilirler.

DonanımPro'yu Twitter, Facebook ve Flipboard'da takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim