iOS Güncelleme Uyarılarını Kapatmak

 

iOS Güncelleme Uyarılarını Kapatmak

iOS merkezi işletim sistemine ait uygulama ve yeni sürümleri elbette ki Apple teknolojik cihazınızın daha iyi ve yüksek performans ile devam edebilmesi için teknolojik cihazlarda kullanılması gereklidir. Ayrıca Jailbreak gelmesine isteyen hazırda bulunan kullanıcılar tarafından iOS güncellemeleri bazen önemini yitirmektedir. Apple'ın iOS 5 ile birlikte getirdiği teknolojik cihaz üzerinde yenileme güncelleme özelliği iTunes'a ihtiyaç duymadan güncellemeleri teknolojik cihaz üzerinden devredip, alabiliyor ve bu şekilde merkezi işletim sisteminin işleri daha kolay hale getirilebiliyor.

Fakat ayarlar butonu bulunan bildirim ve ekranın önüne sunulan güncelleme uyarıları çoğu kullanıcının rahatsız olduğu durumlardan biridir. Teknolojik cihazınızdan yeni bir sürüm olmasına denk teknolojik cihazınızı güncelleme tarafında değilseniz, iOS sürümünü yenileme ve güncelleme uyarısı ve buna dahil olarak ayarlar simgesinde belirtilen rakam sizi rahatsız etme ihtimali vardır. Buna dahil olarak farkında olmadan aniden çıkan uyarı ve bildirimleri yanlışlıkla dokunursanız teknolojik cihazınız güncellenecek ve bunun geri dönüşümü sizin için baya bir zahmet içerecektir.



iOS Güncelleme Ayarını Kapatmak İçin Alternatif Yollar

Aslında iOS güncellemelerini kapatmak için sadece 2 adet yol izlenmektedir. Uyarı ve bildirim almak istemiyorsanız, Apple dikkate alarak teknolojik cihazınızı son sürüme yükseltmeli veya son sürümü kullanmak istemiyorsanız güncellemeyi aktif hale getirmeden güncelleme uyarısını kapatma özelliğini devre dışı bırakmayı uygulayabilirsiniz.

iOS Güncellemelerinden Bildirim Almamak



iOS bildirimlerini kapatmak oldukça kolay. İlk yapmamız gereken teknolojik cihazınızdan ayarlar bölümüne girmek. Ayarlar bölümünden sonra ise genel seçeneğini tercih etmek. Bu seçenekten sonra depolama ve iCloud kullanım butonuna tıklamak ve daha sonra da buradan depolamayı yönet seçeneğini tercih etmek. Burada kapatmak istediğiniz iOS güncellemesini tercih ederek silin. Yapmanız gereken işlem bu kadar, bu işlemi aktif hale getirerek iOS güncelleme bildiriminin gelmesini biraz da olsa engellemiş bulunuyorsunuz.

Sizlere sunduğumuz yöntem teknolojik cihazınızın Wİ-Fİ'sini devre dışı bırakırsanız aktif hale gelir, yani WİFİ ye bağlı değilken bildirim almazsınız. Fakat aktif hale getirdiğiniz işlemlere rağmen güncelleme bildirimi hala daha alıyorsunuz ilk başta söylediğimiz bir yöntem olarak iTunes'a bağlanın 10.2.1 sürüm güncellemesini ve yüklemesini onaylayıp indirin. Güncelleme yazılımı yüklendikten sonra yine den İTunes'a bağlanın güncelleme bildirimini bir daha hatırlatma seçeneğini tercih ederek iOS güncelleme bildirim uyarısını kapatmış oluyorsunuz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim