iPhone 13 Çin'de İlk Gününde 5 Milyon Adet Sipariş Edildi

Çinli tüketiciler, Apple'ın siparişleri kabul etmeye başladığı 17 Eylül'de 5 milyondan fazla iPhone 13 serisi sipariş etti.

Çin'de iPhone 13 serisinin satışları, başlangıçta beklenenden daha yüksek talep gösteriyor, hatta o kadar yüksek ki bazı web siteleri çevrimiçi kalmakta zorlanıyor.

PhoneArena'ya göre Çinli tüketiciler, Apple'ın siparişleri kabul etmeye başladığı 17 Eylül'de 5 milyondan fazla iPhone 13 serisi sipariş etti.

Çin'de 5 Milyon adet iPhone 13 ön sipariş edilmesi Apple'ın web sitesini çöktürdü

Talep o kadar yüksekti ki Apple'ın resmi web sitesi kapandı ve bu daha sonra sosyal ağ platformu Weibo'nun ilgi odağı haline geldi. Apple, iPhone 13 lansmanı talebine ilişkin henüz bir açıklama yapmasa da Çin'de şirketin lansman günü stokları ön siparişin ilk gününde tükendi. Yeni cihazları ön sipariş vermek isteyenlerin Ekim ayına kadar beklemesi gerekiyor.

Aynı şey, iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max'in sadece birkaç saat içinde tükendiği ABD ve İngiltere'de de oldu. iPhone 13 ve 13 mini, muhtemelen daha zayıf talep ve yüksek stoklar nedeniyle daha az gecikmeyle karşı karşıya kalıyor.

Tüketicilerin iPhone 13 serisine siparişlerinin ilk gününde ilgi göstermesi ise pek şaşırtıcı değil. Analist Ming-chi Kuo, iPhone 13'ün güçlü büyümesi ivmesi sayesinde iPhone sevkiyatlarının yıllık bazda %15'ten fazla artmasını bekliyor. Bay Kuo, son zamanlarda müşterilerin Pro markalı modellerle ilgilendiğini de kaydetti. Analistler, Apple'ın amiral gemisi modellerinin, geçen yılki %35-40 sevkiyat ile karşılaştırıldığında, toplam sevkiyatların %45-50'sini oluşturmasını bekliyor. Çin pazarı için Counterpoint Research, Huawei ve diğer Çinli markaların rekabet eksikliği nedeniyle 4. çeyrekte satışların 3. çeyreğe kıyasla yaklaşık %60 daha yüksek olabileceğine inanıyor.

DonanımPro'yu Twitter, Facebook ve Flipboard'da takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim