Küresel piyasalardaki korku, kripto fiyatlarını da düşürüyor

kripto paralarda düşüş yaşanıyor

En iyi kripto para birimleri, hisse senetlerindeki düşüşün ve Çin'in Evergrande'sine ilişkin korkuların ortasında düştü.

Önde gelen kripto para birimleri , S&P 500 ve Çin'in emlak devi Evergrande'nin borç krizi için düşüş haftasının ortasında çift haneli düştü .

Crypto'nun amiral gemisi varlığı Bitcoin , geçen hafta boyunca büyük ölçüde düşüş yaşadı ve son yedi gün içinde sadece %2,6 düştü.

Ancak son 24 saatte %6,9 düşüşle 45.000$'a düştü. El Salvador'un başkanı Nayib Bukele, Bitcoin'in fiyatı düşmeye devam ederken " dipten satın almayı" önerme fırsatını yakaladı . El Salvador, 7 Eylül 2021'de Bitcoin'i yasal ihale olarak kabul ettiğinden beri, önde gelen kripto para biriminin fiyatı neredeyse %14 düştü.

Diğer kripto para birimleri geçen hafta ve son 24 saatte çok daha dramatik fiyat düşüşleri yaşadı.

Bunların arasında son zamanlarda trend olan Solana var.Geçen hafta %19,6 ve son 24 saatte %13,5 düşen Solana'dır . Solana'nın kötü haftası, büyük ölçüde , Solana'nın kurucusu Anatoly Yakovenko'nun botların "ağa su basması" nedeniyle açıkladığı 17 saatlik bir kesintiye kadar düştü.

Ethereum da önemli ölçüde düştü.Hem hafta boyunca yaklaşık %8,3 hem de son 24 saatte %9'un üzerinde. Son zamanlarda 3.600 $ fiyat işaretini geçtiği ve Vitalik Buterin'in Time'ın en etkili 100 kişi listesine girmesi nedeniyle Ethereum'un son birkaç gün içinde neden değer kaybettiği hemen belli değil.

Diğer dalgalanan kripto para birimleri arasında , geçtiğimiz hafta sırasıyla %18 ve %12.8 düşen Cardano ve Dogecoin yer alıyor .

Kripto para birimi sıkıntıları, en azından bu sefer, bir boşlukta mevcut değil. Hisse senetleri de küresel ekonomi için çalkantılı bir dönemde düştü.


Dünya piyasalarına bir bakış

S&P 500 geçen Cuma günü yaklaşık %1 düştü ve listelenen hisselerin %75'inden azı 200 günlük hareketli ortalamalarının üzerinde kapanış yaptı . Yahoo Finance'e göre , bu, en az 1928'den bu yana dördüncü en uzun pozitif çizgiyi sona erdirdi.

Bir süre önce yayınlanan rapor Michigan Üniversitesi tarafından da tüketici duyarlılığı düşüş, iyi kripto pazarını kendisi etkileyen bir eğilim üzerinde olduğunu gösterdi.

Küresel piyasadaki gerileme, Çin'in büyüme beklentilerini baltalayabilecek bir borç krizine bulaşmış bir emlak devi olan Çin'in Evergrande'sine ilişkin korkulardan da etkilenmiş görünüyor.

Küresel piyasadaki gerileme, Çin'in büyüme beklentilerini baltalayabilecek bir borç krizine bulaşmış bir emlak devi olan Çin'in Evergrande'sine ilişkin korkulardan da etkilenmiş görünüyor.

Evergrande'nin borç sorunları, emlak geliştiricilerinin borçlu olduğu miktarları kontrol eden geçen yıl oluşturulan kurallara kadar uzanabilir . Bu kurallar, Evergrande'nin mülklerde prim indirimleri sunmasına izin verdi.Ancak şimdi, mülk devi ödenmemiş borçların faiz ödemeleri altında boğuluyor.

Evergrande başarısız olursa, Çin için ekonomik sonuçlar inanılmaz derecede ciddi görünüyor. Ekonomist İstihbarat Birimi'nden Mattie Bekink'in BBC'ye "finansal serpinti geniş kapsamlı olacağını" söylediği bildirildi .

Evergrande'nin 171 yerel bankaya ve 121 diğer finans firmasına borcu olduğu bildirildi.



UYARI : Burada yazılan makale sadece haber yazısı anlamı taşımaktadır.Kesinlikle al-sat tavsiyesi taşımamaktadır. Yapmış veya yapacak olan alım ve satımlardan yazarlarımız sorumlu değildir.Lütfen sadece habere göre alım veya satım işlemi yapmayınız!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim