Ön yargılar? Ön Yargı Nasıl Oluşur?

Ön yargı nedir?

Herkese merhabalar.

Şu görsele bayılıyorum. Ne kadarda doğru bir tespit ve 

Bugün ki konumuz;

Ön yargılar.

  • Ön yargı nasıl oluşur?
  • Ön yargılı bireyleri bekleyen sorunlar neler ? 
  • Ön yargıları nasıl kurabiliriz? 
  • Ön yargılı olmanın psikoloji üzerinde etkisi nedir?

Ön yargı nasıl oluşur?

Aslında bu sorunun cevabı basit. Milyarlarca insanın yaşadıkları sıkıntılar ve üzüntüler kişilere, nesnelere veya düşüncelere karşı bir ön yargı oluşturuyor. Böylelikle azınlık tarafından gerçekleştirilen bir eylem yüzünden komple bir millet veya komple bir düşünce ye karşı tavır alınabiliyor.

Doğumumuzdan ölümümüze kadar ön yargılı bir toplumunda yaşıyoruz. Şu eteği giyme, şu kişi varoş Mahallesi’nde yaşıyor, onun ailesi şöyle vs. vs. Milyarlarca ön yargımız var toplumca. Peki neden böyle bir duvar örüyoruz? Neden istemsizce ön yargılı bir birey oluyoruz veya oluşturuluyoruz? 

Ön yargılı bireyleri veya toplulukları bekleyen sorunlar neler ?

Kısacası; Basma kalıp düşünceler ve korkularla yüzleşememek ve hayatta yeni deneyimleri gerçekleştirememek diye bilirim.

Ön yargılarımızı nasıl kırabiliriz?

Çok basit kendinizin herşeyi bildiğini sanma düşüncesini bırakarak, başkaları ile iletişime girerek duvarlarınızı yıkarak. Özgür olun özgüvenli olun. Unutmayın ki siz izin vermedikçe hiç kimse veya hiç bir düşünce sizi üzemez veya incitemez. Bu bilinçle yaklaşmayı deneyin. Çok şey kaybettiğinizi anlayacak ve belki de bu yazıyı okuyarak biraz da olsa kendinizi mutlu edebileceğinizin farkına varacaksınız.

Unutmayın;

“Ön yargıları toplum oluşturur.

Lakin bunu kıran ön yargısız bireylerdir. “

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğimle. 

Esenlikler ile kalın. Hoşçakalın.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim