Özgün Ve Kaliteli Yazı Nasıl Yazılır ?

Özgün Ve Kaliteli Yazı Nasıl Yazılır ?
 
Günümüzde blog açıp yazı yazan birçok insanın yaptığı en büyük hata özgün olmamaktır. Sırf yazı yazmak için başka sitelerdeki yazıların aynısını kopyalayıp kendi sitenizde paylaşırsanız yazdığınız yazı hiçbir anlam ifade etmez hali hazırda önceden yazılmış bir yazı varsa neden sizinkini okusunlar ki. Bunun dışında Google'da çalıntı yazıları sevmez arama sıralamalarda üst sıralara çıkmasına izin vermez. Peki yazdığımız yazının daha önceden yazılmadığını nereden anlayacağız derseniz hemen anlatayım.

Yazılarınızın özgünlüğünü ücretsiz bir şekilde kontrol edebileceğiniz bir siteyle tanıştıracağım sizi. Adı Small Seo Tools, Small Seo Tools yazdığımız yazıları tarar ve daha önce yazılmış arama motorlarında bulunan tüm yazılar ile karşılaştırır ve daha önceden yazılıp yazılmadığını bize gösterir. Nasıl yapacağınıza gelirsek, öncelikle buraya tıklayarak siteye giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra yazınızın sadece yazı kısmını kopyalayıp (yani resim vb. şeyleri almayın) alttaki resimdeki gibi yere yapıştırın.

Özgün Ve Kaliteli Yazı Nasıl Yazılır ?

Yapıştırdıktan sonra hemen altta bulunan Ben robot değilim kısmını işaretleyin ve İntihal kontrol edin seçeneğine tıklayın. Daha sonra site kendisi yazınızı taramaya başlayacaktır. Ardından size % kaç özgün olduğunu ve özgün olmayan kısımları gösterecektir. Özgün olmayan kısımları düzenleyerek tekrar kontrol edebilirsiniz.

Özgün yazma kısmını hallettik diye düşünüyorum. Şimdi de kaliteli yazı yazma kısmına gelelim. Kaliteli yazıdan kastım yazım kuralları ve noktalama işaretlerine dikkat edilmiş yazı desek daha doğru olur. Ayrıca yazılarınızı abartılmayacak şekilde resim eklerseniz daha çok ilgi çekici ve göze hitap eder. Bana soracak olursanız yazım ve noktalama kuralları ile yazı yazarken tek tek uğraşamam ben ha siz ben hallederim diyorsanız yapabilirsiniz fakat benim gibi düşünenler için alternatif bir seçenek anlatacağım size. Yine bir site üzerinden devam edeceğiz sitemizin adı türkçeyaz. Yapacağınız işlemler üstte anlattığımdan çok farklı değil zaten. Yazınızı tekrar kopyalayıp boş alana yapıştırın ve denetle seçeneğine tıklayın. Ardından size düzeltmeniz gereken kısımları zaten belirtecektir.

Bu anlattığım iki yöntemi de ben yazılarımı yazarken kullanıyorum. Sizlerin de kullandığı yöntemler varsa yorum bölümünde belirtirseniz çok sevinirim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim