Uzaktan Eğitim için Etkili Öğretim Tasarımı

Pandemi ile hayatımıza giren uzaktan eğitimde kimi zaman derslerin verimsiz olmasından dolayı şikayet edebilirsiniz. İşte bu noktada uzaktan eğitimde öğretim tasarımı stratejilerinden faydanılması gerekmektedir. Nedir bu stratejiler? Bu gibi stratejilerin bulunduğu birçok farklı eğitimbulunmaktadır. Bu blog yazımızda bu amaçla oluşturulmuş yeni bir UDEMY eğitimini sizlerle paylaşmak isteriz.

 


Ücretsiz Online Kurs Hakkındaki Açıklama

Öğretim Tasarımı analiz, tasarım, geliştirme, uygulama ve değerlendirme basamaklarını içeren karmaşık bir süreçtir. Öğrenmenin hangi koşullarda, nasıl gerçekleşeceğini ve nasıl değerlendirileceğini tasarımlamayla ilgili bilgi ve becerileri kapsar.

Bu kurs uzaktan eğitim süresince derslerinde etkili bir öğretim tasarımı gerçekleştirmek isteyen herkese açıktır. Kursa ilgi duyan ve merak eden herkesin basit bir şekilde bilgi edinebilmesi amacıyla planlanmış, tasarımlanmış ve oluşturulmuştur. İşte bu nedenle kursa katılım sağlayan herkesin kursu kısa sürede verimli bir şekilde tamamlayabileceğine inanıyoruz.

Eğitimimiz öğretim tasarımı, öğretim tasarım modelleri, çoklu ortam tasarım ilkeleri ve bilişsel yük gibi kavramların anlatıldığı giriş düzeyinde bir farkındalık eğitimidir. Bu eğitim içerisinde ADDIE ve ASSURE gibi öğretim tasarım modelleri detaylıca incelenmiş ve diğer öğretim tasarımı modelleri de özetlenmiştir. Söz konusu modelleri derslerinizde uygulayarak derslerinizi zenginleştirebileceğinizi düşünüyoruz.

Bu kursa; derslerini uzaktan eğitimde veya yüz-yüze eğitimde tasarlamak isteyen öğretmenler ve öğretmen adaylarının yanı sıra konuya ilgi duyan herkes katılım sağlayabilir. Öğrenme ve öğretme serüvenini değiştirmek ve zenginleştirmek isteyen herkesi kursumuza davet ediyoruz. İyi tasarlanan öğretim ortamlarının kalite öğrenme deneyimlerinin ana kaynağı olduğuna inanıyoruz.

Bu online ve ücretsiz kurs ile derslerinizi daha etkili bir şekilde tasarlayarak güzel sonuçlar alacağınızı ümit ediyoruz. Unutmayınız ki buradaki teorik bilgiler ancak gerçek saha uygulamalarında kullanılmaya başlandığında daha değerli ve anlamlı kazanımlar sağlayacaktır.

"Eğitim, kıvılcımla ateş yakmaktır, boş bir kabı doldurmak değildir." Sokrates

 

Kursa Ücretsiz olarak Kayıt olmak için tıklayınız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim