Xiaomi, Kullanıcıları Kötü Amaçlı Uygulamalardan Korumak İçin Yeni Bir Özellik Test Ediyor

Çinli telefon şirketi Xiaomi'nin, akıllı telefonlarında donattığı Android tabanlı kullanıcı arayüzü olan MIUI'yi geliştirmek için yeni bir özellik üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Xiaomi'nin, akıllı telefonlarında donattığı Android tabanlı kullanıcı arayüzü MIUI'yi geliştirmek için yeni bir özellik üzerinde çalıştığı söyleniyor.
(flickr)

Xiaomi'nin MIUI üzerinde geliştirdiği dikkate değer isteğe bağlı özelliklerden biri olan MIUI Pure Mode, kullanıcıların kendilerini kötü amaçlı uygulamalardan korumalarına yardımcı oluyor. Rapora göre, Xiaomi bu özellik için test kullanıcıları almaya başladı bile.

Şirket, Android'in açık yapısı nedeniyle kullanıcıların kötü amaçlı uygulamalar aracılığıyla kolayca saldırıya uğrayabileceğini söylüyor. Örneğin Xiaomi, MIUI kullanıcıları tarafından yüklenen uygulamaların %40'ının güvenlik kontrollerini hiçbir zaman geçmediğini belirtiyor. Ayrıca, %10'u potansiyel risk olarak kabul edilmiştir.

MIUI Pure Mode Kullanıcıları Kötü Amaçlı Uygulamalardan Koruyacak

Xiaomi'nin, akıllı telefonlarında donattığı Android tabanlı kullanıcı arayüzü MIUI'yi geliştirmek için yeni bir özellik üzerinde çalıştığı söyleniyor.

MIUI Pure Mode, bunu düzeltmek için başlatılan özelliktir. Bu özellik etkinleştirildiğinde, kullanıcılar harici kaynaklardan uygulama yükleyemez. Ayrıca, kullanıcının izni olmadan arka planda gerçekleşen herhangi bir kurulumu engeller.

Apple'dan farklı olarak Xiaomi, kullanıcıların istenirse harici kaynaklardan uygulama yüklemenin gerekli olduğunu düşündükleri takdirde bu özelliği kapatmalarına izin veriyor.

MIUI Pure Mode'un ne zaman yayınlanacağı ise şu an için bilinmiyor.

Bizi Twitter, Facebook ve Flipboard'da takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim